Wie is voor u de ‘Meetjeslander van 2011’?

Voor de achtste maal zet het Meetjesland zijn verdienstelijke inwoners in de etalage. De Meetjeslanders van het jaar 2011 werden gehuldigd tijdens de Meetjeslandse Nieuwjaarsreceptie.

De ingezonden nominaties voor Meetjeslanders van het jaar werden door een jury van peters en meters van het toekomstplan ‘Meetjesland 2020’ beoordeeld. Voorwaarde om verkozen te worden: de verdienstelijke Meetjeslander moet het voorbije jaar op één of andere manier een bijdrage hebben geleverd aan de realisatie van het Toekomstplan 'Meetjesland 2020'.

Via deze online verkiezing zullen we op 14 februari 2012 weten wie de publieksprijs in ontvangst mag nemen.

Breng uw stem uit en maak kans op
een heerlijk diner voor twee personen
in restaurant Ter Heide in Lembeke!

De vier Meetjeslanders van het jaar:

Publieksprijs

Tot 13 februari 2012 kan je stemmen op één van deze genomineerden voor de Prijs van het Publiek.
De winnaar wordt bekend gemaakt via een persmomente op dinsdag 14 februari 2012.

Vuile Mong

 • Zomergemnaar Mong Rosseel ging dit jaar met pensioen. Voor zijn hele carière verdient hij een nominatie.

  Als het leven een apenkot is, dan heeft Vuile Mong altijd voor de vrije jungle gekozen. Circusartiest, stand-upanarchist, hardcore optimist.
  U weet wel, 'Het apekot'. Mocht Mong Rosseel al iets betreuren aan zijn lange loopbaan als muzikant en theatermaker, dan zou het dat ene pompende hitje zijn waarmee iedereen hem nog altijd associeert. Het was de enige keer dat hij zich inliet met de commercie. 'Mong is een ongelooflijke optimist', verklaart Patrick Claerhout, een van zijn muzikanten. 'Hij blijft geloven dat de wereld zal verbeteren en gebruikt humor en zelfrelativering als medicijn tegen alle cynisme. Ook staat hij als radicaal open voor andere ideeën. Zo denkt hij heel genuanceerd over werkloosheid of genetisch gemanipuleerd voedsel.


Brouwerij Van Steenberge

 • Verdient deze nominatie in 2011 in het bijzonder omwille van hun recente deal met Miller. Door een distributieovereenkomst te sluiten met Brouwerij Van Steenberge gaat SABMiller met het abdijbier Augustijn de strijd aan met Hoegaarden en Leffe van AB InBev. Door het internationale sterke netwerk van SABMiller in Nederland, Centraal-Europa en Italië krijgt Augustijn een kans om op deze markten (verder) door te breken.

  Augustijn promoten als het 'Meetjesland bier' doet de brouwerij o.a. door het plaatsen van het Meetjesland logo op elk bierflesje en op elke reclamefolder voor Augustijn. Ook werd in 2011 de Augustijn stamtafel geïntroduceerd in de café 's. Op deze stamtafel kan je een toer maken door het Meetjesland en alle Meetjeslandse gemeenten veroveren!


The Sloofs

 • De muziek en videoclip 'Ode aan 't Meetjesland' van The Sloofs (http://www.youtube.com/watch?v=EDuej-KDsNw) bracht in 2011 het Meetjesland onder de aandacht van een groot publiek.
  Het is een blik op het Meetjesland die jonger, frisser, actiever en wervender is dan heel wat (gesubsidieerde en soms krampachtige) projecten die op een oudbollige manier de identiteit van de regio proberen her-uit te vinden. 'Een 'sloof' is het Engels voor een voorbindschort', legt Bart uit, 'en eigenlijk zijn we huismannen, dus past dat wel bij ons. En huismannen willen af en toe eens uitbreken, maar veel van onze leeftijdsgenoten, die vroeger ook musiceerden, hebben hun gitaar op zolder weggeborgen. Wij niet, wij hebben nu The Sloofs.'


AZ Alma

 • Het streekziekenhuis AZ Alma kreeg in 2011, na zeven jaar intensief planningswerk, eindelijk de principiële goedkeuring van de minister voor de bouw van een nieuw ziekenhuis.
  Daarnaast verdient AZ Alma de nominatie omwille van het ruime zorgaanbod en het feit dat AZ Alma de grootste werkgever uit de regio is. Op die manier draagt het ziekenhuis meer dan haar ‘steentje’ bij tot de leefbaarheid, socio-economische ontwikkeling en positieve uitstraling van het Meetjesland.
  AZ Alma wil in het voorjaar 2012 de werken aan het nieuwbouwziekenhuis langsheen de Ringlaan in Eeklo aanvatten, de inhuizing is voorzien voor 2017. Dit immense bouwproject betekent voor AZ Alma zelf, maar ook voor iedereen in de regio die beleidsmatig begaan is met welzijn en gezondheid, een heuse opsteker. Het zal bovendien het orgelpunt zijn van één van de laatste grote ziekenhuisfusies in Vlaanderen.

Wie verdient voor u de publieksprijs?

Naam:

Email: 

Vuile Mong
Brouwerij Van Steenberge
The Sloofs
AZ Alma


(Ongeldige email-adressen of dubbele stemmen worden verwijderd.)