B&B Casabelle

B&B Casabelle

Gelegen in het centrum van Boekhoute

Assenede
Capaciteit
1 - 12 Personen
Straat + huisnummer
BOEKHOUTEDORP 17
9961 Assenede
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 324 30 67
Link

Casabelle is een Meetjeslands pareltje op het dorp van Boekhoute. Gelegen in een polderdorp, vlakbij de grens en met een prachtige dorpstuin om in te relaxen, aan het zwembad bijvoorbeeld. Een adresje voor levensgenieters.

Nederland vlakbij

Casabelle vindt u in de dorpskom van het charmante Boekhoute, een pareltje in het Meetjesland. Gelegen in de polders, een paradijs voor de natuurliefhebber, wandelaar en fietser. Boekhoute, deelgemeente van Assenede, grenst aan het Nederlandse Philippine, de mosselstad bij uitstek. Door zijn ligging in de nabijheid van een aantal belangrijke wegen, zijn historische steden zoals Gent en Brugge gemakkelijk bereikbaar. Zelfs Knokke en de Nederlandse stranden zijn niet ver af.

Charmant en gastvrij

Casabelle staat voor charmant en gastvrij. Het is echt een heel mooie en nette woning. Op het gelijkvloers is er een 1-kamerappartement met kitchenette en terras. De overige drie 3-persoonskamers (waarvan 2 uitbreidbaar tot 3 personen) zijn gelegen op de verdiepingen in het huis. Elke kamer beschikt over een apart toilet en een badkamer met badjassen en een haardroger. De kamers zijn uitgerust met een boxpringbed, TV, wifi, safe, minibar, koffie en thee zijn voorzien. Ontbijten kan op het gelijkvloers of op het terras in de zomer.

Tuin en zwembad

Elke gast kan gebruik maken van het buitenzwembad. Heel charmant aan dit logies is de dorpstuin. Vooraan ben je op het dorpsplein van Boekhoute in de ziel van het dorp. Achteraan ligt een groen paradijs met bomen, een leuke tuintafel en het zwembad natuurlijk. Er is bovendien ook een fietsenberging voorzien. 

De bewogen geschiedenis van Boekhoute

Boekhoute is een Meetjeslands dorp met een bewogen geschiedenis. Mensen verklaren je gek als je zegt dat hier ooit een bloeiende visserhaven lag mét een heus strand, dat in de regio ook wel eens 'het strand van de arme mensen' werd genoemd. De zee-arm Braakman is sinds 1952 afgesloten. De haven lag voordien vlakbij, weliswaar op Nederlands grondgebied. Veel grootouders en zelfs ouders van Boekhoutenaren waren actief in de visserij naast de landbouw. En dat is allemaal nog niet zo gek lang geleden. In het dorp vind je sporen van dit verleden, er is een bezoekerscentrum en door zijn haven speelde het dorp (en zijn vrouwen) ook een belangrijke rol in beide wereldoorlogen.

Uitstekende uitvalsbasis op het fiets- en wandelnetwerk

Boekhoute is een uitstekende uitvalsbasis op het fietsnetwerk. Langs het voormalige station van Boekhoute loopt nu het schitterende fietspad van Eeklo naar Zelzate waarvan alleen nog een stukje van een drietal kilometer ontbreekt tussen Kaprijke en Bassevelde. Langsheen het traject kan je nog duidelijk sporen ontdekken van het lang vervlogen treinverleden op dit traject: een bareelhuis, een stationskaai, een oud station... In Boekhoute kan je ook perfect overschakelen op het Zeeuws-Vlaamse fietsnetwerk richting Philippine, Braakman, Terneuzen, Axel of  Biervliet. Ook het Wandelnetwerk stopt niet aan de landsgrenzen. Je moet er alleen rekening mee houden dat de bebording en de bewegwijzering 'anders' is. 

 

Boek nu

Boek deze B&B snel want dit is een populaire plek voor toeristen. Je kunt Casabelle ook als vakantiehuis huren. Vraag naar de mogelijkheden.