B&B Country heArt

B&B Country heArt

Tussen de velden van Sint-Laureins, domein van de kunst

Sint-Laureins
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
KLEINE BOTERHOEK 4
9980 Sint-Laureins
E-mail
Telefoonnummer
+32 476 54 11 83
Reservation
Online boeken
Link

Op zo’n 20 kilometer van Brugge in het pittoreske Sint-Laureins ligt het domein van Luc Maes. Deze kunstfotograaf houdt van de rust en schoonheid van dit gebied. Dat ervaar jij ook als je een kamer boekt in B&B Country HeArt.

Eerdere bezoekers noemen de gastheer en uitbater een warme persoonlijkheid, die onderhoudend praat over zijn vak en passie. De B&B biedt een combinatie van luxe en plattelandsgevoel. Hier kom je voor rust. Het verzoek is dan ook om anderen dat ook te gunnen.

De kamers van de B&B Country HeArt

Privacy stelt men zeer op prijs. Alle kamers beschikken dan ook over een eigen badkamer. Overal is ook een flatscreen tv aanwezig en een koffiezetapparaat. De grotere kamers hebben een leuke zithoek. Dat klinkt wellicht een beetje naar een standaardhotel, maar dat is de B&B beslist niet. De sfeer is gezellig en niet zakelijk. De gezamenlijke keuken is een ontmoetingsplek en ook geschikt om de gasten te leren kennen. Het dagelijkse ontbijt heeft een continentaal tintje. Daarbij wil je je vingers wel aflikken!

De visie van Luc Maes

Luc Maes kent Meetjesland als zijn duim. Hij zal je graag adviseren voor wandelingen en fietstochten in het gebied. Er zijn gratis leenfietsen beschikbaar. Wil je liever per paard op verkenning, dan maak je daar afspraken over met een nabijgelegen manege. Als jij openstaat voor de adviezen van een professionele fotograaf, zit je hier uiteraard goed. Luc geeft ook les in hetgeen zijn beroep, maar zeker ook zijn passie is. Hij neemt de tijd als hij praat over dit onderwerp. Zijn B&B ontwikkelde hij om mensen kennis te laten maken met de rust en de schoonheid van de natuur. Veel landgenoten kennen deze omgeving vaak alleen nog van horen zeggen en verbazen zich over de variëteit en de bijzondere natuur.

De extra’s van B&B Country heART

Er zijn niet alleen gratis leenfietsen, deze B&B valt op door de extraatjes. Het parkeren is gratis en dat is voor veel gasten een verademing na ervaringen in drukke toeristische gebieden. Ook wifi is in het gehele pand beschikbaar en je hoeft er niet voor te betalen. Het zijn die kleine extra’s die service betekenis geven. Fruit en chocolade op je kamer bij aankomst is toch een leuke verrassing. Stellen geven de B&B zeer goede beoordelingen en dat is vaak een teken dat een accommodatie succesvol is.

Wat je verder moet weten over B&B Country heART

Ook als de afstand van je woning tot deze B&B wat groter is, hoeft dat geen probleem te zijn. Het vliegveld van Antwerpen ligt op ongeveer 65 kilometer. Een afstand die relatief eenvoudig is te overbruggen. Naast Nederlands spreekt men in de B&B ook Engels. In de zomer geniet je van het zonneterras. Er is ook ruimte om lekker te picknicken. Wil je een keertje in een restaurant smullen van lekkere Belgische specialiteiten? Er liggen een aantal horecagelegenheden op ongeveer 2 kilometer. Jouw gastheer wijst je graag de weg. Als jij je huisdier wilt meenemen, moeten we je teleurstellen. Dat is niet mogelijk.

Feestvieren in Sint-Laureins

De gemeente Sint-Laureins ligt in Oost-Vlaanderen in de regio Meetjesland en op de grens met Nederland. Het is een uitgestrekte landelijke gemeente met ongeveer 6.500 inwoners. Sint-Laureins kreeg in de afgelopen jaren wat extra bekendheid, omdat het een van de grootste feestzalen in de omgeving heeft. Het Godshuis werd in de 19e eeuw gebouwd voor het opvangen van zieken in de wijde omtrek. Nu is het een feestzaal waar regelmatig grote gezelschappen samenkomen. Bijzonder in Sint-Laureins zijn ook de negen beelden op basis van het Reynaert-thema. Bij de wandeling door het dorp moet je de Sint-Laurentiuskerk en de Oude Melkerij ook niet overslaan. Een leuke gemeente om eens te bezoeken.

Natuur in het Meetjesland

De regio Meetjesland noemt men ook wel het krekengebied, vanwege de grote hoeveelheid water hier. In de middeleeuwen was er een directe verbinding met de zee en kwamen overstromingen vaak voor. Nu is er een gebied ontstaan waarin zowel een aantal mooie bossen voorkomen als veel water. Er zijn hier biotopen waar dieren en planten leven die elders in België en Nederland onbekend zijn. Hierbij moet je denken aan amfibieën, vogels, bijen en vleermuizen. Bij een wandeling of fietstocht door de regio kom je dan ook zomaar flora en fauna tegen die je maar een keer in je leven ziet. De autoriteiten in het gebied willen deze bijzondere soorten een grotere kans geven om te overleven door de biotopen te beschermen en meer bossen aan te planten.

Een citytrip naar Antwerpen

Als je van een flinke fietstocht houdt, is het mogelijk om Antwerpen te bereiken vanuit B&B Country heART. Met de auto ben je ook zo in deze sprankelende stad. Antwerpen is na Brussel de grootste stad in ons land. Van de toeristen in de stad komt ongeveer 40% uit België. De echte bloeitijd van Antwerpen was in de 15e en 16e eeuw, toen de haven de belangrijkste was in West-Europa. Nadien nam het belang af omdat voor de grotere schepen de Schelde niet altijd goed te bevaren was. De rijkdom en macht uit vervlogen tijden is nog altijd goed af te lezen aan de grandeur van de gebouwen in het historische centrum van de stad. 

In de populaire winkelstad wonen nu ongeveer een half miljoen Belgen. Er komen per jaar ontelbaar veel bezoekers op de stad af. Antwerpen heeft veel te bieden, maar de meeste toeristen, ook uit eigen land, houden het meestal bij de beroemde winkelstraat de Meir en het historische centrum waar deze naar toe leidt. Maar juist in het gebied daaromheen vind je een keur aan boetiekjes en leuke horecagelegenheden. Heb je de tijd om wat meer van de stad te zien, ga dan voor een wandeling met gids. Kies voor een historische-, food- of bier-wandeling.