B&B De Zwamhoeve

B&B De Zwamhoeve

Logeren te midden van het groen van het krekengebied in Sint-Laureins

Sint-Laureins
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
SINT-JANSSTRAAT 87B bus B
9982 Sint-Laureins
E-mail
Telefoonnummer
0477 41 85 11
Link

Ben je op zoek naar dé uitgelezen uitvalsbasis om het Meetjesland en de Meetjeslandse kreken te verkennen? Voel je de nood om er even tussenuit te glippen, kan je wel een biertje smaken, lust je daar zelfs een heerlijk palinggerechtje bij en koppel je dat graag aan een fietstocht? Dan hebben we goed nieuws voor je: De Zwamhoeve in Sint-Jan-In-Eremo biedt het je allemaal.

Een mooi, warm welkom 

Laat je charmeren door de vredige, groene omgeving van het krekengebied in Sint-Jan-In-Eremo. De Zwamhoeve dankt haar naam aan de oesterzwamkwekerij die er vroeger gevestigd was. Buiten een verrukkelijk soeprecept dat de uitbaatster je met plezier toevertrouwt, vind je daar echter geen sporen meer van terug. 
Maar geen nood: dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de vele culinaire tochten die de eigenaars van De Zwamhoeve organiseren.

Ontspannen op de kamer…

De Zwamhoeve is een charmante B&B die met haar 4 ruime tweepersoonskamers plaats biedt aan maximaal 8 bezoekers. De comfortabele kamers beschikken elk over eigen sanitair én een bekoorlijk balkonnetje dat je meteen laat genieten van het eindeloze landschap. 
Veel tijd zal je op die kamer niet doorbrengen met de vele activiteiten die de eigenaars je aanbieden. Je start je dag met een gevarieerd ontbijt, dat je bij mooi weer op het schitterende vernieuwde terras kan verorberen. Pech met het weer? Dan kan je in de gezellig ingerichte ontbijtruimte terecht. Je kan hier trouwens ook 's avonds komen nagenieten van je dag bij een biertje of glas wijn. 

… of lekker actief?

Na je ontbijt heb je de keuze uit allerlei activiteiten in en rond de B&B. Ter plaatse kan je jezelf alvast uitleven op de bol- en petanquebaan. Dankzij VivaVelo kan je rechtstreeks bij De Zwamhoeve fietsen (en nu ook E-bikes) huren om de omgeving te verkennen. Deze mooie Meetjeslandse uitvalsbasis ligt op een boogscheut van vele bezienswaardigheden, grote steden en pittoreske dorpjes. Je ziet: er is voor ieder wat wils!
Wandelen en fietsen is een absoute aanrader in het prachtige krekengebied, vlakbij de B&B. Er zijn tal van uitgestippelde fiets- en wandelroutes in de onmiddellijke nabijheid. Wil je het liever wat origineler? Dan wordt er op aanvraag zelfs een huifkartocht voor je georganiseerd. 

Pure kunst in het landschap

Schilderachtige plaatsen als Sluis, Sint-Anna-Ter-Muiden, Cadzand en Oostburg liggen op een steenworp van je verwijderd. Johan en Nicole probeerden en stippelden zelf grensoverschrijdende fietstochten uit, richting Zeeuwse kust en richting Braakman!

Bovendien heb je een ruime keuze aan verschillende prima horecazaken in de buurt. Er is heel wat culinaire te ontdekken, voor elk budget.

Deze streek staat gekend voor z'n verrukkelijke palingbereidingen. En de eigenaar van De Zwamhoeve deelt met veel enthousiasme z'n betere bieradresjes met z'n bezoekers. Naast zijn passie voor de B&B, is hij een gedreven gids in het arboretum van 'Het Leen'. Hij maakt je met de glimlach wegwijs in de streek. Op het gebied van tripadvies kan je het alvast niet beter treffen.

Arrangementen à volonté

De uitbaters van je verblijf boksten maar liefst drie verschillende arrangementen in elkaar die je laten kennismaken met de grootste troeven van de regio: bier, paling en lekkernijen. Een verblijf voor één nacht én een uitgebreid diner zijn inbegrepen in de smakelijke prijs van elk arrangement. 

Het “Streekbierenarrangement” neemt je mee op smultocht langs verschillende wandel- of fietstochten. Je wordt hartelijk verwelkomd en krijgt een woordje uitleg over de vele streekbieren die de omgeving rijk is. “Boerke wandelt en fietst” houdt een grensoverschrijdende keuzetocht in, uiteraard ook voorzien van de nodige proeverijen. De “Palingtocht” neemt je dan weer mee naar de 'Orde van de Sentse paling' en de belevenisplaats bij de Oostpolderkreek. Bij dit arrangement mag vanzelfsprekend geen palingdiner ontbreken. Wedden dat je het nog nooit zo lekker hebt geproefd als hier?

Boek je verblijf

Wil je ook een van de arrangementen in de Zwamhoeve boeken? Of kies je voor een simpel, gezellig nachtje weg? Surf naar de website van de B&B en plan je verblijf!