Fiets & Ontdek

Evenementen
Fiets & Ontdek

Leer krekengemeente Sint-Laureins kennen

Sint-Laureins
Straat + huisnummer
Leemweg 24
9980 Sint-Laureins
Date_time_range
Van 29-05-2023 tot 29-05-2023
Link

Pinkstermaandag 29 mei

Op Pinkstermaandag 29 mei organiseert de dienst Toerisme in nauwe samenwerking met haar toeristische raad en de Orde van de Sentse paling de vierde editie van Fiets en Ontdek.

Dit is een bewegwijzerde fietstocht van 45 km langsheen verrassende en nieuwe toeristische attracties in en rond onze gemeente die telkens plaatsvindt op Pinkstermaandag.

Stilte en rust

Dit jaar wil Toerisme Sint-Laureins de stilte en rust in verbinding brengen in één der stilste gemeenten van Vlaanderen. Je komt er in contact met stilteplekjes, yoga en innerlijke rust. Er wordt samengewerkt met het kunstenaarscollectief Kruy8, waarvan je onder andere het atelier in de Kruyersweg kunt gaan bezoeken. Maar ook onderweg nog meer kunst en mogelijkheden die toerisme qua kansen en opportuniteiten aan deze prachtige poldergemeente schenkt.

Hapjes en drankjes

Het blijft uiteraard niet bij een kijkje nemen … er zijn ook hapjes en drankjes voorzien, met een knipoog naar de streekproducten die de landbouwers van hier maken! Op de verschillende stops langsheen de route wordt vooral gewerkt met streekeigen producten.

Deelname fietstocht 5 euro pp. En vooraf inschrijven. 

Informeel kennis maken met logies en horeca

De bedoeling van deze fietstocht is niet alleen extra bezoekers aan te trekken maar ook onze eigen inwoners kennis te laten maken met nieuwe toeristische zaken en ondernemers. In de eerste plaats denken we hierbij aan logies en horecazaken maar er zijn ook heel wat andere toeristische aantrekkingspunten die we tijdens deze fietstocht in de kijker zetten.