Katse Feesten

Evenementen
Katse Feesten

Sfeervol en met het tropical terras als heuse trekpleister

Zelzate
Straat + huisnummer
Assenedesteenweg 245b
9060 Zelzate
E-mail
Date_time_range
Van 04-08-2023 tot 08-08-2023
Link

Van vrijdag 4 tot dinsdagavond 8 augustus 

De Katse Feesten, een organisatie van Katse Feesten vzw, zijn sinds ’78 een vaste waarde in het Meetjesland.

Het festival is een 5-daagse activiteit tijdens het eerste weekend van augustus ten voordele van Scouts & Gidsen Vuurtorengroep Zelzate. Dit jaar zal de 45ste editie plaatsvinden.

Tropical Terras

Het scoutsterrein langs de Assenedesteenweg wordt dan omgedoopt tot een sfeervolle locatie met een Tropical Terras als heuse trekpleister. Op dit terras, gelegen tussen oude eiken, vinden 5 dagen lang gratis optredens plaats van bekende en minder bekende bands. Een variëteit aan muziekgenres zorgt ervoor dat iedereen wel ergens aan zijn of haar trekken komt. Dat is dan ook te zien aan het bezoekersaantal.

Afterwork

De feesten bieden een brede waaier aan mogelijkheden, alles is met uitzondering van de Comedy dan ook gratis. Op vrijdagavond starten de feesten de laatste jaren met een succesvolle openlucht Afterwork. Na middernacht gaat het feestgedruis verder in de feesttent. Voor de kinderen bouwen ze op zaterdag een groot kinderspeeldorp met tal van animatie. In de avond zijn er optredens en is er traditiegetrouw De Strafste Nacht (80-90-2000). Zondagmiddag staat dan weer in het teken van roots optredens met een drietal optredens. Langzamerhand gaat die dag over naar een Open Air Party. Op maandag is de Stand-Up Comedy al jarenlang een vaste waarde. Deze avond is dan ook elk jaar uitverkocht. Op dinsdag is er de traditie dat het terrein volledig wordt getransformeerd naar een festivalterrein. Op deze avond komen er steeds beloftevolle bands, gevolgd door een bekende band en een DJ. Het laatste decennium stonden onder andere The Scene, Flip Kowlier, De Mens, Het Zesde Metaal, Mooneye, Absynthe Minded, Les Truttes en Cookies & Cream op het podium.

Het gezellig verlichte terras is de ideale plaats om op een zwoele zomeravond oude bekenden tegen het lijf te lopen Elk jaar is er ook altijd iets nieuws te beleven. 

Bouwproject

Dankzij de feesten hebben de plaatselijke scouts eindelijk perspectief om samen met de Katse Feesten een nieuw lokaal te bouwen. De grond is er al meer dan tien jaar maar het financieren van zo een project is niet evident. Ze hopen dan ook na de komende editie hiermee te starten. Mooie vooruitzichten dus, maar eerst feesten!

Locatie: Scoutsterrein Assenedesteenweg 245b - 9060 Zelzate