Katse Feesten

Evenementen
Katse Feesten

Sfeervol en met het tropical terras als heuse trekpleister

Zelzate
Straat + huisnummer
Assenedesteenweg 245b
9060 Zelzate
E-mail
Date_time_range
Van 05-08-2022 tot 09-08-2022
Link

Vr 5 augustus tot di 9 augustus - De Katse Feesten, een organisatie van Katse Feesten vzw, zijn sinds ’78 een vaste waarde in het Meetjesland. Het festival is een 5-daagse activiteit tijdens het eerste weekend van augustus ten voordele van Scouts & Gidsen Vuurtorengroep Zelzate. 

Tropical Terras

Het scoutsterrein langs de Assenedesteenweg wordt dan omgedoopt tot een sfeervolle locatie met een Tropical Terras als heuse trekpleister. Op dit terras, gelegen tussen oude eiken, vinden 5 dagen lang gratis optredens plaats van bekende en minder bekende bands. Er is oog voor Blues, Ska, Jazz, Rockabilly en andere muziekgenres. 

Kinderspeeldorp

De feesten bieden een brede waaier aan mogelijkheden, alles is met uitzondering van de Comedy dan ook gratis. Voor de kinderen bouwen ze in het weekend een groot kinderspeeldorp. Daarnaast is er ook een feesttent. Comme Chez Chat (jeugdfuif), De Strafste Nacht (80-90-2000) en de Comedy Night trekken ook elk jaar veel volk naar de Katte. Het gezellig verlichte terras is de ideale plaats om op een zwoele zomeravond oude bekenden tegen het lijf te lopen. Elk jaar is er ook altijd iets nieuws te beleven. Zo was er in 2019 een zeer geslaagde afterwork editie op het terras. Dinsdagavond is ook altijd een hoogtepunt! Vaak staat er dan iets van De Nieuwe Lichting op de planken. Gevolgd door een artiest of band met een heel rijke geschiedenis. Ook dit jaar is dat ongetwijfeld het geval. Afsluiten van deze unieke 5-daagse doen we terug met een DJ-set.

Traditie op dinsdagavond

De Katse Feesten hebben een rijke geschiedenis (44ste keer!) en de laatste jaren stonden onder meer Raymond Van het Groenewoud, The Scene, Flip Kowlier, Buscemi, De Mens, Het Zesde Metaal op het podium. Er is ook altijd oog voor lokaal talent. U ziet, een heel gezellige bedoening met een ruime assortiment aan mogelijkheden.