Lieve fietsroute langs pop-up zomerbars

Lieve fietsroute langs pop-up zomerbars

Neem genoeg tijd om overal eens te stoppen!

Op deze fietsroute (50 km) vanaf het Kasteel van Wippelgem volg je de loop van de eeuwenoude Lieve, wellicht het oudste kanaal van Europa van die omvang. Nu lijkt het een sloot, ooit was het dé ader van Gent. Reserveer een volledige dag voor deze fietstocht, want onderweg kom je langs heerlijke pop-up zomerbars om even uit te blazen. Geniet ervan!

Download de route hier

Jouw tocht start aan het Kasteel van Wippelgem. Misschien toch meteen beginnen fietsen want bij jouw terugkomst, kan je ook hier een terrasje doen. 

zwijntjeshof_evergem.jpg

Op naar 't Zwijntjeshof!

De eerste stop is een échte boerderij waar letterlijk zwijntjes opgroeien. Maar tijdens de zomervakantie kan je hier op dinsdag-, woensdag- en donderdagnamiddag ook terecht in de pop-up bar. Heerlijke plek, mooi verscholen op het fietsnetwerk tussen de drie dorpen Evergem, Belzele en Sleidinge. De gelagzaal is indrukwekkend en op dit eerste zonnige terras wordt de fietser al een eerste keer verleid om de hele dag te blijven zitten.

Ontdek het Zwijntjeshof

De Appeltuin in Lowijk Lovnedegem vlakbij de Kalevallei
't Wegeltje in Vinderhoute

4 zomerse adressen in Vinderhoute en 'op Lo'

De regio Vinderhoute is deze zomer de kampioen van de leuke terrasjes. Er zijn er beslist meer, maar wij stellen u deze drie voor:

  • Achter 't Hekken: een tuincafé, ideaal adresje voor een stukje taart en een kopje koffie.  Dit tuincafé maakt er een punt van om maximaal hun aangeboden producten aan te kopen bij Lievegemse ondernemers. 'Koop lokaal' is hun handelsmerk.
  • 't Wegeltje:  ook 't Wegeltje is een tuincafé maar ééntje met een heel andere ontstaansgeschiedenis. Ann van 't Wegeltje wil met dit initiatief heel erg een open tuin maken waar iedereen welkom is. Mensen die zorg behoeven, de rust opzoeken en zelfs intiem afscheid willen nemen, vinden hun weg naar deze merkwaardige plek. 't Wegeltje is een tuincafé met ene heel warm hart maar ook gewoon een toffe plek om naartoe te gaan!
  • De Appeltuin: In deze tuin zit je in de boomgaard, dat spreekt voor zich. Van woensdag tot zondag open. Uitstekende drankjes, zomerse sfeer, liefde en geluk, ... Het lijkt in Vinderhoute de gewoonste zaak ter wereld, maar wij vinden dit buitengewoon. Jij ook?
  • Oude Kalevalleihoeve: In de Valleiweg ben je strikt genomen niet meer in Vinderhoute maar 'op Lo', zo noemen wij de Lovendegemse landelijke wijk in ons Meetjeslands dialect. Een authentieke plek met de grijze en wijze landbouwer Ghislain Martens als bijkomende attractie. Ghislain vindt het fantastisch dat "mensen over heel de wereld" bij hem op het hof komen. Zijn pop-up is 's zomers vanaf 13uur élke dag open. Verder heeft Ghislain een huifkar om Jan en alleman te entertainen en hij heeft ook een mini-camping, dus je kunt er letterlijk ook blijven slapen.
Zomergem_Stoktevijver.jpg

En nu naar Zomergem voor 't Zoet Gemoed

Ook Zomergem is een Lievegemse deelgemeente waar je heerlijk kunt terrassen. Hier passeert de route de Dreef waar je plots omhoog moet om de kerk te bereiken. Zomergem ligt wat hoger dan de buurdorpen. Beneden de Dreef kan je terrassen bij 't Zoet Gemoed. Is het al middag? Dan is een lunch hier alleszins een aanrader. Even verderop kan je ook naar De Scheve Zeven en Barr in hartje Zomergem. Twee sfeercafés die ook 's avonds open zijn.

Check 't Zoet Gemoed

 

slenne_zomert.jpg

Slenne Zomert aan de meest spitse toren van de streek

Wanneer je het feëerieke dorpsplein van Sleidinge passeert, krijg je drie zomerbars voor de prijs van één. De drie cafébazen van het dorp hebben voor de kerk een echt horecadorp opgebouwd: Slenne Zomert. Heerlijk om te vertoeven tot de nacht valt.

Meer info over Slenne Zomert

KasteelWippelgem_JonathanRamael.jpg

Bakje 'Troast' aan het Kasteel van Wippelgem

Onze tocht eindigt aan een zalig terrasje in het kasteelpark van Wippelgem. De koffiebranderij Troast heeft er de hovenierswoning omgetoverd tot een hippe koffiebar op een plek waar je uren kunt spenderen om een boek te lezen, een gezelschapspel te spelen of, waarom niet, zelf gedichtjes te schrijven.

Hier alles over Troast