Lieve fietsroute langs pop-up zomerbars

Lieve fietsroute langs pop-up zomerbars

Neem genoeg tijd om overal eens te stoppen!

Op deze fietsroute van 50 kilometer vanaf het Kasteel van Wippelgem volg je de loop van de eeuwenoude Lieve, wellicht het oudste kanaal van Europa van die omvang. Vandaag lijkt het niet meer dan een sloot, maar ooit was het dé ader van Gent. Reserveer een volledige dag voor deze fietstocht, want onderweg kom je langs heerlijke pop-up zomerbars om even uit te blazen. Geniet ervan!

Download de route hier

Je tocht start aan het Kasteel van Wippelgem. Meteen al een terrasje of pas bij terugkeer? Jij kiest! In het hoveniershuis van het kasteel verwent Troast met koffie uit eigen branderij, al dan niet vergezeld van een zoete lekkernij. 

zwijntjeshof_evergem.jpg

Op naar 't Zwijntjeshof!

De eerste stop is een échte boerderij waar zwijntjes opgroeien. Tijdens de zomervakantie kan je hier op dinsdag-, woensdag- en donderdagnamiddag ook terecht in de pop-up bar. Heerlijke plek, mooi verscholen op het fietsnetwerk tussen de drie dorpen Evergem, Belzele en Sleidinge! De gelagzaal is indrukwekkend, waar wanneer de zon schijnt smaken die drankjes en ijsjes natuurlijk nergens zo lekker als buiten op het terras.

Ontdek het Zwijntjeshof

De Appeltuin in Lowijk Lovnedegem vlakbij de Kalevallei
't Wegeltje is een leuke terrastuin in het mooie dorp Vinderhoute

4 zomerse adressen in Vinderhoute en 'op Lo'

De regio Vinderhoute is deze zomer de kampioen van de leuke terrasjes. Er zijn er heel wat, maar deze vier mag je zeker niet missen:

  • Achter 't Hekken: Ideaal adresje voor een stuk taart en een kop koffie.  De uitbaters van dit tuincafé kopen hun producten zo veel mogelijk aan bij Lievegemse ondernemers. 'Koop lokaal' is hun handelsmerk.
  • 't Wegeltje:  Ook 't Wegeltje is een tuincafé maar eentje met een heel andere ontstaansgeschiedenis. Ann van 't Wegeltje wil met dit initiatief een open tuin maken waar iedereen welkom is. Mensen die zorg behoeven, de rust opzoeken en zelfs intiem afscheid willen nemen, vinden hun weg naar deze merkwaardige plek. 't Wegeltje is een café met een heel warm hart maar ook gewoon een toffe plek om een terrasje te doen!
  • De Appeltuin: De naam verklapt het al: in deze tuin zit je in de boomgaard. Uitstekende drankjes, zomerse sfeer, liefde en geluk, ... Het lijkt in Vinderhoute de gewoonste zaak ter wereld, maar wij vinden dit buitengewoon. Jij ook?
  • Oude Kalevalleihoeve: In de Valleiweg ben je strikt genomen niet meer in Vinderhoute maar 'op Lo', de Lovendegemse landelijke wijk in het Meetjeslandse dialect. Op deze authentieke plek is de grijze en wijze landbouwer Ghislain Martens een bijkomende attractie. Ghislain vindt het fantastisch dat "mensen over heel de wereld" bij hem op het hof komen om gezellig iets te drinken of te eten. Ghislain heeft ook een huifkar voor tochtjes en een mini-camping voor wie graag wil blijven slapen.
Zomergem_Stoktevijver.jpg

En nu naar Zomergem voor 't Zoet Gemoed

Ook in de Lievegemse deelgemeente Zomergem kan je gezellig terrassen. Aan de Dreef moet je plots omhoog om de kerk te bereiken, want Zomergem ligt hoger dan de buurdorpen. Beneden de Dreef kan je neerstrijken op het terras van 't Zoet Gemoed. Is het al middag? Dan is een lunch hier alleszins een aanrader. Even verderop, in hartje Zomergem, kan je ook naar De Scheve Zeven en Barr, twee sfeercafés die ook 's avonds open zijn.

Check 't Zoet Gemoed

 

slenne_zomert.jpg

Slenne Zomert aan de meest spitse toren van de streek

Wanneer je het feëerieke dorpsplein van Sleidinge passeert, krijg je drie zomerbars voor de prijs van één. De drie cafébazen van het dorp hebben voor de kerk een echt horecadorp opgebouwd: Slenne Zomert. Heerlijk om te vertoeven tot de nacht valt. Even verderop richting Lembeke is er trouwens nog een groot zomerterras om u tegen te zeggen: Café Matheus

Meer info over Slenne Zomert

KasteelWippelgem_JonathanRamael.jpg

Bakje 'Troast' aan het Kasteel van Wippelgem

Eindigen kan zoals je misschien wel bent begonnen: met een bakje Troast aan het kasteel. 'n Superplek om nog wat langer te blijven hangen, om een boek te lezen, een gezelschapspel te spelen of, waarom niet, zelf gedichtjes te schrijven.

Hier alles over Troast

Fietsroute downloaden en gaan! 

Heb jij ook zoveel zin gekregen om deze route te fietsen? Download ze dan nu op onze fiets- en wandelwebsite routen.be. Veel plezier, en santé! 

Download de route