Logies The Tiny Lodge

Logies The Tiny Lodge

Verblijf te midden van Sint-Laureins

Sint-Laureins
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
KRUISKEN 2
9988 Sint-Laureins
E-mail
Telefoonnummer
0498594003
Link

Hoe bijzonder is dat, een verblijf, zonder definitief adres, dat verplaatsbaar is en op meerdere locaties in het mooie Meetjesland kan staan? Vanuit je slaapkamer geniet je door het grote raam van alles wat zich buiten afspeelt.

Daarmee doelen we vooral op de natuur, die vele toeristen naar dit landelijke gebied lokt. Als je van rust houdt en graag opstaat met een uitzicht dat je niet snel ergens anders ziet, is The Tiny Lodge beslist de juiste keuze voor jou. Maar er is meer bijzonder aan dit speciale logeeradres.

Volledig zelfvoorzienend

Sander en Steffy hebben het Tiny House met eigen handen gebouwd op een chassis van een aanhangwagen. Ze maakten er iets bijzonders van. De 6 zonnepanelen op het dak verzamelen genoeg energie. Ook als de zon een paar dagen niet schijnt, zit er voldoende in de accu’s om gewoon door te gaan. Het regenwater wordt omgezet in veilig drinkwater, zonder chemicaliën te gebruiken. Het smaakt ook nog eens lekkerder. In het toilet wordt geen kostbaar water verspild. Maak je geen zorgen over ongewenste luchtjes tijdens je verblijf. Een ingenieus systeem voorkomt onprettige geuren. In dit Tiny House merk je dat het niet echt moeilijk is om fijn te verblijven zonder het milieu op enige wijze te belasten.

Klein, maar fijn

Sander en Steffy verhuren sinds 2016 het Tiny House. De minimale periode is voor twee nachten. Er zijn twee kamers, beide met een tweepersoonsbed. Uiteraard is de ruimte tiny. Neem dus niet al te veel bagage mee. Als je de deur openzet, geniet je van een prachtig terras, dat je elders niet vaak ziet. In de winter profiteer je van de warmte van een echte houtkachel. Het Tiny House is een optie voor gasten die willen genieten van een bijzondere locatie en graag milieubewust bezig zijn Uiteraard maak je vanuit het Tiny House mooie wandelingen en fietstochten in de omgeving.

Compleet uitgerust

Bij een eerste blik op het Tiny House krijg je misschien het gevoel dat het erg klein is. Binnen lijkt dat toch anders. In de slaapkamers is er in principe ruimte voor vier volwassenen, in twee kamers met een tweepersoonsbed. Het Tiny House is daarmee ook geschikt voor een gezin met kinderen. Naast de slaapkamers is er een eethoek, een compleet uitgerust keukentje en een droogtoilet. Uiteraard gebruik je het Tiny House met name om te slapen. Het buitengevoel is waar het vooral omdraait. Met de deur open en een terras middenin de natuur voel je de vrijheid van deze bijzondere overnachtingsmogelijkheid.

Wat kan je nog meer verwachten in het Tiny House?

Misschien wil je er geen gebruik van maken tijdens dit verblijf, maar het is toch fijn te weten dat er wifi beschikbaar is. Ook een koelkastje is aanwezig. Omdat je waarschijnlijk de meeste tijd zal doorbrengen op het terras en in de tuin, is ook hierin voorzien. Er zijn tuinmeubels aanwezig en ook een barbecue ontbreekt niet, al moet je daar wel een extra centje voor bijbetalen. Heb je jonge kinderen, dan staat er een kinderbox klaar. Het kinderbadje zal je zelf nog moeten vullen.

Interieur van The Tiny House
Wat een zicht vanuit The Tiny Lodge

Watervliet, op de grens met Nederland

Momenteel wonen er ongeveer 1.500 mensen in het dorp Watervliet. In de polders rond deze gemeente is het Tiny House meestal te vinden. Watervliet ligt op de grens met Nederland en heeft een zeer bijzondere geschiedenis. In 1197 was het gebied eigendom van de Heren Prael in Brugge. Het hele dorp verdween echter in 1287 onder de zeespiegel. Daarna zou het twee eeuwen lang het ‘verdwenen dorp’ worden genoemd. Vanaf 1487 werd het gebied weer ingepolderd en kreeg Watervliet een nieuwe toekomst. Als je een wandeling naar en in het dorp maakt, zijn er een aantal leuke bezienswaardigheden:
• De dorpskern met het plein en een beschermde waterpomp
• De Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart kerk
• Fraukensmolen

Het Meetjesland

Watervliet ligt aan de rand het Meetjesland. Deze regio ligt ongeveer tussen Brugge en Gent. Aan de noordzijde loopt het gebied tot aan de Nederlandse grens. Het gebied is populair bij Belgische en buitenlandse toeristen. Men noemt de regio ook wel het krekengebied. Water en natuur is ook het meest kenmerkende van deze omgeving. Vanuit het Tiny House ligt de hele omgeving aan je voeten. Wandelen of fietsen is hier vanzelfsprekend, omdat er zoveel te zien is. De natuur in dit gebied van land en water is soms uniek. Toch vind je hier vooral veel rust, ondanks de toeristische belangstelling. Dat merk je ook in de kleine dorpjes in de regio, die vaak maar enkele straten rond de kerk omvatten. Het Meetjesland staat garant voor rust en ontspanning tijdens je vakantie.

Brugge, het Venetië van het Noorden?

Er zijn meer plaatsen die de eretitel ‘Venetië’ dragen. Als je het Tiny House als uitgangspunt neemt voor een bezoek aan het mooie Brugge beoordeel je zelf of de stad terecht zo wordt genoemd. Na een mooie tocht door de groene polders doemt het machtige Brugge voor je op. Want vergis je niet, in de middeleeuwen was Brugge belangrijk en rijk. Hier was Bourgondisch genieten in die tijd al een feit, terwijl het middeleeuwse leven in het noorden nog zwaar was. 
De binnenstad van Brugge is dan ook een mooi staaltje van bouwkunst uit die tijd. De meest bekende architecten werden met veel geld gelokt om in Brugge prachtige gebouwen te ontwerpen. Veel daarvan is bewaard gebleven. De binnenstad staat dan ook terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Al dat moois trekt veel toeristen. Brugge is in het hoogseizoen een zeer drukke stad, waar de buitenlandse toeristen zorgen voor rijen en wachttijden. Wil jij de stad op je gemak en van een andere kant zien, kies dan voor een rondvaart. Zo zie je de mooiste plekjes van de stad op een comfortabele manier. Bovendien hoor je meteen de verhalen die bij de stad horen.