Meetjesland Café trakteert!

Evenementen
Meetjesland Café trakteert!

Brouwerij en 7 cafés vieren Meetjeslandse feestdag

Eeklo
Straat + huisnummer
Bus 1
9900 Eeklo
Date_time_range
Van 21-06-2020 tot 21-06-2020

Zo 21 juni - Meetjesland Café, ons genootschap van 7 opvallende Meetjeslandse cafés, trakteert op 21 juni in samenwerking met Brouwerij Van Steenberge. Die zondag kan je in jouw Meetjesland Café in de buurt terecht voor 1 proevertje Augustijn. Hou uw favoriet café dus goed in de gaten!

Brouwerij Van Steenberge, in 't kort

Brouwerij Van Steenberge in 't Meetjesland werd in 1784 opgericht als 'Brouwerij De Peer' en bleef al die brouwen vanop de schitterende Lindenlaan in Ertvelde. De brouwerij werd gesticht door Jean-Baptiste De Bruin en daar dankt waarschijnlijk het blond hoppig biertje Baptist zijn naam aan. Baptist was getrouwd met Angelina Petronella Schelfaut wiens standbeeld, als je goed kijkt, op de bovenkant van de nieuw gebouwde voorgevel van de brouwerij kunt zien zitten, uitkijkend over haar dorp.

Hun dochter Margriet huwde met Paul Van Steenberge, die naast brouwer ook policitus en professor was. In 1919 werd de naam Brouwerij Bios ingevoerd. Later kwam de huidige Brouwerij Van Steenberge in handen van Jozef Van Steenberge (in 1962), Paul Van Steenberge (in 1990) en achterkleinzoon Jef Versele (in 1998).

De brouwerij maakt bekende bieren als Gulden Draak, Augustijn, Bornem, Piraat, Bruegel, Baptist, Sparta Pils en Leute Bokbier. Zij voeren uit over de hele wereld.   

AugustijnWEB2.jpg
Wie in een Meetjeslandse café een Augustijn bestelt, kan als Meetjesland-kenner beschouwd worden

Wie is Meetjesland Café?

7 Meetjeslandse cafés hebben de handen in elkaar geslagen om het Meetjesland als genietersregio meer en beter op de kaart te zetten. Zij zijn ook infopunt voor de regio en helpen je graag verder met een tip en een vriendelijke knipoog.

De Meetjesland Cafés zijn: