Railway to Liberty

Evenementen
Railway to Liberty

We herleven de Bevrijding

Maldegem
Straat + huisnummer
Stationsplein 8
9990 Maldegem
Date_time_range
Van 26-05-2023 tot 28-05-2023
Link

Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei

Tijdens het weekend van 26, 27 en 28 mei organiseert CODUS hun vierde editie langsheen de museumspoorlijn Eeklo-Maldegem. Een weekend lang herbeleven we de Bevrijding en word je  terug gekatapulteerd naar de oorlogsjaren. Dit is Railway to Liberty 4.

  • Op vrijdag 26 mei (niet voor het grote publiek) is er een educatieve dag voorzien voor de scholen. Deze kinderen worden gebracht naar de terreinen achter de Yeti met de stoomtrein waar ze allerlei theoretische en praktische proeven moeten afleggen. 
  • Op zaterdag 27 mei is er een rondrit doorheen het Meetjesland en een defilé aan de Markt te Eeklo. Het kampement, ingang Leopoldlaan 60, is open voor het grote publiek vanaf 11u00. In de namiddag is er een schijngevecht (battle) waar de stoomtrein een belangrijke rol speelt en ‘s avonds is er het vrijheidsbal voorafgegaan door een diner. 
  • Op zondag 28 mei kan men opnieuw langs de museumspoorlijn Maldegem-Eeklo het nagebouwd kamp uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken vanaf 11u00. Oude legervoertuigen, historisch aangeklede re-enactors en uitgebeelde oorlogstaferelen maken het plaatje af. 
  • Om deel te nemen aan het  diner kan men reserveren op de site van CODUS , voor het reserveren van een plaats op de battletrein die zowel op zaterdag als op zondag meespeelt kan je terecht op  www.stoomtreinmaldegem.be, of door te bellen naar+32 (0)50 71 68 52

Meer info over  Railway to Liberty 4: www.codus-ww2.be of via facebook  CODUS VZW