Bar Baptist, boven het kloppend hart van Brouwerij Van Steenberge

Ervaringen
Bar Baptist, boven het kloppend hart van Brouwerij Van Steenberge

Van bierdegustatie tot dineren en evenementen organiseren

Ertvelde
Personen
1 - 80
Straat + huisnummer
Lindenlaan 25
9940 Ertvelde
E-mail
Telefoonnummer
+3293445071
Link

Na een bezoek aan Brouwerij Van Steenberge kan je de dag afsluiten in Bar Baptist, waar je bieren kan drinken die daar ter plaatse worden gebrouwen. Van bierdegustatie tot dineren en zelfs evenementen organiseren, hieronder een klein overzicht van de mogelijkheden. 

Tijdens je bezoek aan Brouwerij Van Steenberge, leer je hoe zes generaties meesterbrouwers verschillende hoog aangeschreven bieren brouwen. Denk maar aan Gulden Draak, het hoppige Piraat of Baptist zelf. Dat laatste bier werd gecreëerd voor de opening van de bar in 2016 en is trouwens ook een eerbetoon aan Jan Baptist de Bruyne, die de brouwerij oprichtte in 1784. 

1Zichtopgebouw.JPG
Dit imposante gebouw heeft het gezicht van de driesachtige Lindenlaan in Ertvelde nog meer verfraaid.

Degusteren en dineren

Nadat de meesterbrouwers het productieproces hebben uitgelegd, kan je genieten van het eindproduct in het café boven de brouwerij. Zo kan je in Bar Baptist verschillende zelfgebrouwen bieren degusteren, recht van het vat of op fles. 

Daarnaast kan je hier ook een maaltijd krijgen die zowel het plaatje als je smaakpalet vervolledigt. Het uitgebreide Meetjeslandbuffet voorziet een assortiment aan hapjes dat aansluit bij de verschillende bieren. Het menu wordt aangevuld met regionale producten en verschilt nog eens per seizoen. Zo’n culinair arrangement bevat een rondleiding in de brouwerij, verschillende dranken en het Meetjeslandbuffet zelf.

De huiskok van Bar Baptist kan ook zorgen voor een uitgebreid driegangenmenu, namelijk: Menu Baptist. Het menu wordt uiteraard nog aangevuld met aangepaste bieren. De brouwerij zelf beschrijft het menu als “verrassende amuses om te starten tot heerlijke zoete smaken om af te sluiten”. Ook deze culinaire ervaring kan je vanzelfsprekend combineren met een rondleiding van de brouwerij. Zowel het Meetjeslandse buffet als Menu Baptist zijn toegankelijk van 30 tot en met 60 personen.

1Toog-in-BarBaptist-LR.jpg
Aan de toog in Bar Baptist kan een groep vrienden of collega's nog heerlijk napraten.

1784 Gastronomie

Als je nog meer wil dan het uitgebreide Meetjeslandbuffet of het driegangenmenu, dan kan je kiezen voor de formule “1784 Gastronomie”. Dat is een op maat gemaakt menu dat helemaal in detail wordt uitgewerkt tijdens jouw bezoek aan de brouwerij. Net zoals de aangeboden gerechten, is ook de prijs bespreekbaar. Het menu kan je al reserveren vanaf 16 personen. 

Evenement- en vergaderzaal

Een bezoek aan Bar Baptist hoeft niet altijd gepaard te gaan met een rondleiding in de brouwerij Van Steenberge. Zo heeft het café ook nog een ruimte voor je seminaries, vergaderingen of zelfs persconferenties. De zaal is volledig operationeel en ingericht met geluidsinstallaties en projectieschermen die je kan benutten. 

Wat ook kan, is de zaal huren voor een evenement in combinatie met de eetformules en zelfs een rondleiding in de brouwerij. De uitbaters zorgen hier ook voor een formule op maat en bespreken samen met jou wat de beste mogelijkheden zijn voor jou en je gasten. Zo kan je bijvoorbeeld een ontbijt aanvragen voor een vroege vergadering, een broodjesmaaltijd ’s middags en nog veel meer. 

Om alle opties eens te overlopen en een offerte aan te vragen, neem je best rechtstreeks contact op met Bar Baptist.