B&B en vakantiewoning De Molenkreek

B&B en vakantiewoning De Molenkreek

Logeren aan het water van de Molenkreek in Sint-Laureins

Sint-Laureins
Capaciteit
1 - 5 Personen
Straat + huisnummer
Molenkreekstraat 6
9981 Sint-Laureins
E-mail
Telefoonnummer
+32 485 40 96 60
Link

Zoek je iets méér voor je weekendje weg en wil je op een unieke plek overnachten? Dan is een verblijf in De Molenkreek beslist het overwegen waard. Je kan er terecht voor een deugddoende vakantie in de Meetjeslandse Polders. 

Genieten op een authentieke locatie

‘De Molenkreek’ is een oude varkens- en melkveeboerderij. Je betreedt het schilderachtige erf en treft er het woonhuis aan. Je ziet ook een grote graanschuur. Het vrolijke geblaat, gebalk en gekakel van de boerderijdieren vormen de soundtrack voor een warm welkom.

De Molenkreek is tevens de benaming voor het unieke natuurgebied dat grenst aan deze boerderij. Het weelderige groen vormt een natuurlijke begrenzing van het erf. Dit gebied is een prachtige mix van knappe flora en een trekpleister voor unieke fauna. Zo verkiezen verschillende steltlopers deze streek als broedplaats, maar ook heel specifieke plantjes vind je enkel hier en in het Zwin.

Geen gebrek aan kinderpret

Kom je met de kids logeren? Dan spurten ze ongetwijfeld direct richting beestjes. En wanneer ze klaar zijn met het vertroetelen van al die aaibare dieren, kunnen ze zich naar hartenlust uitleven in de binnentuin. Daar staat een gezellig terras met speeltuig voor hen klaar.

Is het energiepeil stevig gedaald? Ontdek dan samen met de kleintjes het zomerverblijf van de konijntjes. De neerhofdieren zijn blije kreetjes en kinderhandjes gewend. Willen ze zich daarna weer helemaal uitleven, dan staan er go-karts op hen te wachten. Ook regenweer kan de pret trouwens niet drukken: de graanschuur achteraan werd volledig winddicht gemaakt en doet nu dienst als aangename, ruime speelzaal. 

De Keete, de schuur of de woonwagen?

Als je hier komt logeren, kan je boeken als vakantiewoning of als kamer met ontbijt (beide verblijven zijn voor beide logiesvormen gekeurd) In de  schuur werd het oude melkhuis omgevormd tot een comfortabel appartement met 2 aparte slaapkamers, badkamer, zithoek met TV, keuken en badkamer.

Vlakbij het woonhuis ligt ‘De Keete’. Dit vroegere ovenhuis werd volledig gerenoveerd en ingericht naar de huidige comforteisen. Er is plaats voor een gezin of tot twee koppels. Je maakt er in alle privacy gebruik van je eigen keuken, een living met slaapzetel, een slaapkamer op het 1ste verdiep en een badkamer. Niet ver van de kreek ontdek je een schilderachtig tafereeltje: een grote en kleine woonwagen, omgeven door een prachtig privéterras met uitzicht op de kreek en de weide met schaapjes en ezels.  

Door de vele verblijfmogelijkheden is deze plek een ideaal vakantieverblijf voor familie- of vriendengroepen. Je kan er met 13 personen comfortabel overnachten. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar je samen kan ontbijten, kokerellen, gezellige samenzijn. 

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Fietsen in de krekengebieden

De Molenkreek laat je gratis gebruik maken van hun arsenaal fietsen, een bakfiets en een ouder/kind-tandem. Ze stellen ook fiets- en wandelkaarten ter beschikking, zodat je makkelijk de streek kan verkennen.
Kan je niet wachten? Op de website van Fietsnet kan je alvast je route uitwerken. Pluis je liever niet zelf je routes uit, boek dan een arrangement en je bent het hele verblijf verzekerd van gevarieerde ontdekkingstochten. Je kan bijvoorbeeld gaan picknicken met de bakfiets, na een rondrit langs de mooiste plekjes. En natuurlijk is er ook genoeg aandacht voor het proeven van plaatselijke lekkernijen

Lekker én gezond

De Molenkreek legt haar bezoekers graag in de watten. In de ruime gemeenschappelijke ontbijt- en recreatieruimte ben je verzekerd van het betere vakantiegevoel tijdens het heerlijke, uitgebreide ontbijt. 

Heb je speciale wensen of noden – zoals intoleranties of allergieën? Daar komen ze hier graag aan tegemoet. De Molenkreek staat gekend om z’n verrukkelijk glutenvrij ontbijt. Ook 's avonds kan je ongebreideld vakantie vieren en gebruik maken van de barbecue of vuurkorf, moest je dat willen. 

Bootje varen op de kreek

Wil je de Molenkreek van nog dichterbij beleven? Dan kan je gebruik maken van de boot! In de voorziene grote metalen vissersboot kan je heerlijk genieten van het kabbelende water en het ruisen van het riet. Een ongelofelijk leuke manier om jezelf helemaal onder te dompelen in de charme van het Meetjesland.