De Driepikkel

De Driepikkel

Waar Ursel, Knesselare en Aalter elkaar ontmoeten

Aalter
Capaciteit
12 Personen
Straat + huisnummer
AARDENBURGSE HEERWEG 5
9910 Aalter
E-mail
Telefoonnummer
+32 473 37 21 89

Waar de voormalige gemeentegrenzen van Knesselare, Ursel en Aalter elkaar vinden, ligt de Driepikkel. Op een mooie plek aan een bos staat het logies De Driepikkel, drie aparte woningen waar samen tot twaalf mensen kunnen logeren.

We zijn op een plek waar enkele van de mooiste Meetjeslandse fietsroutes passeren, en het Drongengoed is vlakbij. Hier ten zuiden van de Urselseweg lag ooit het vliegveld B67, de voorloper van het NAVO reservevliegveld dat na de Tweede Wereldoorlog noordelijker is gelegd. Tevoren was hier een kinderboerderij. In het bos verblijven ezeltjes, ganzen , eenden , konijntjes en pluimvee. Welkom bij De Driepikkel! 

Finse hottub en alle comfort!

De vakantiewoningen in natuursteen en hout zijn gebouwd in 2021. Ze worden alleen verhuurd aan vakantiegangers. Dit viersterrenlogies heeft een omheind terras en er kunnen in de drie woningen samen 12 mensen logeren. Elk huisje heeft smartTV, wifi, een kinderstoel en-bedje. Er is een Finse hottub, te gebruiken op aanvraag. Er is een keuken met vier kookplaten, koelkast, koffiezet, wasmachine en  vaatwas. Wij lezen bij de commentaren: "Huisjes zijn perfect. Leuke en gezellige gastheer en gastvrouw. Aanrader voor grote gezinnen."

driepikkel_buiten_lr.jpg
20220308_131655 (1).jpg
driepikkel_binnen2_lr.jpg
driepikkel_binnen_lr.jpg

Gelegen tussen Gent en Brugge

Deze plek is heel rustig en lijkt wel the road to nowhere maar in werkelijkheid kan je tussen Brugge en Gent niet korter zitten. De ligging is uitstekend. Ook de nabijgelegen grotere kernen Aalter en Eeklo, beiden met een station, liggen binnen de 10 km. De Driepikkel ligt bij één van de meest bijzondere stukjes Meetjesland: het Drongengoed. Dit is het grootste boscomplex dat u in de provincies Oost- en West-Vlaanderen zult vinden, vandaar dat ook het leger hier lange tijd veel activiteiten heeft ontwikkelt. Nu is dat wat rustiger en is het boscomplex vooral een plek om in te wandelen, meteen heel fijnmazig wandelnetwerk, waarvan u op Routen.be ongetwijfeld veel meer informatie te weten komt. En anders: de gastvrouw en gastheer geven u graag enkele leuke tips voor een uitstapje.