Ga op stap met een (g)Ezel

Ervaringen
Ga op stap met een (g)Ezel

Gezellig wandelen met een ezel in Meetjesland

Knesselare
Personen
-1 - 20
Straat + huisnummer
Buntelare 2
9910 Knesselare
E-mail
Telefoonnummer
+32473270709
Link

Clichés over ezels zijn er genoeg: dom, koppig, averechts, eigenwijs,… Ze zijn een beetje de underdog onder de paardachtigen. Maar zoals bij vele clichés: ze kloppen niet. Toegegeven, eigenwijs kunnen ze wel een keer zijn, maar ze zijn vooral slim, sterk en sociaal.

Wist je dat ze een krachtige band hebben met hun soortgenoten? Als hun vriendje sterft of vertrekt, voelt de achtergebleven ezel zich vaak zeer eenzaam en verdrietig. En ze zijn ook sterk, veel sterker dan een paard van dezelfde grootte. Kortom, een ezel is de ideale metgezel, zeker in het groene Meetjesland.

Ga met je gezin, familie of vriendengroep op stap met een ezel en ervaar hoe ontspannend zo’n ezelwandeling kan zijn. De gEzel biedt ezelwandelingen aan, voor jong en iets minder jong.

Gezellig groomen

De activiteit begint met het kennismaken met de ezels. Daarna is het tijd om te ‘groomen’. Je hoeft je geen zorgen te maken, dat is geen futuristische activiteit. Groomen is het verzorgen van de ezels. Door het borstelen van de vacht bouw je een vertrouwensband op met het dier.
Na de verzorging is het tijd om te leren wandelen met de ezel. Eerste stap: naast de ezel staan, niet erop. Op de ezels zitten is enkel voorbehouden voor kinderen tot en met zes jaar. Tweede stap: begeleid de ezel zachtjes vooruit. Vorm als het ware één geheel met de ezel. En dan is het hop met de geit, of beter, de ezel.

Wandelen met een (g)ezel

Wandelen met een (g)ezel is uitdagend en ontspannend tegelijk. Het vraagt samenwerking met de ezel en met elkaar. Lukt het om die hindernis te nemen, wat is dat vreemd voorwerp opzij van het pad, lukt het om als eerste te wandelen? Tegelijkertijd geniet je enorm van het (g)ezelschap en van het groene landschap. De rust overvalt je. De dagelijkse drukte laat je achter. Je omarmt het nu. Een ware, (ont-)spannende en verbindende belevenis voor jong en oud. 

Ezelwandeling-2.jpg

Met een ezel in het groen

Samen met de ezels stap je in het natuurgebied Kanaalbermen Aalter (Buntelaere). De naam van het natuurgebied klinkt niet poëtisch, maar het is daarom niet minder waardevol. Langs de Brugse Vaart, het kanaal tussen Gent en Brugge, beheert Natuurpunt deze natuurzone nabij Aalter-Brug. Het kanaal dateert van de 17e eeuw. Natuurpunt creëert er open plekken, door exoten zoals Amerikaanse vogelkers te kappen, zo krijgt de oorspronkelijke begroeiing optimaal de kans om zich te ontwikkelen. Broedvogels, zoals de grasmus en de bosrietzanger, en dagvlinders, zoals het koevinkje, profiteren mee van deze facelift.

Praktische informatie

De gEzel  biedt beleefwandelingen aan voor gezinnen, families of kleine gezelschappen op en rond de kanaalberm Buntelaere. Afspraak aan de toegang van de kanaalberm in Aalter-Brug of Knesselare. De activiteit duurt ruim twee uur. Je wandelt ongeveer 2,5 kilometer. Onderweg wachten jou en de ezels een aantal uitdagingen. Water en versnapering is altijd inbegrepen.
Je kan ook voor de Deluxe-wandeling gaan. Je sluit dan de ezelwandeling af met een lokaal streekbier, glas wijn of verse soep in de winter. Een aangepast programma voor gezinnen met jonge kinderen is perfect mogelijk.