Glutenvrije adresjes in het Meetjesland

Glutenvrije adresjes in het Meetjesland

Glutenvrij genieten voor het hele gezin!

Dat het Meetjesland een ontzettend gastvrije streek is waar je met de hele familie naar hartenlust kan wandelen, logeren, dineren en genieten, dat wist je wellicht al. Maar wist je ook dat we hier echt aan iederéén denken? 

We laten niemand in de steek – ook niet de levensgenieters met een glutenintolerantie. Als je gluten wilt vermijden en toch het onderste uit de kan wilt halen tijdens jouw bezoekje aan het Meetjesland, dan is dit jouw onmisbare lijst. 

Glutenvrij? Gewoon doen!

Een zucht van de serveuse als je glutenvrije alternatieven vraagt of toch altijd weer een beetje zenuwachtig als je een restaurant binnenstapt? Niet in het Meetjesland, want tal van horecazaken én logies doen net dat tikje extra moeite voor je – met de glimlach, natuurlijk. 

Je kan bovendien op beide oren slapen: alle handelaars in deze lijst hebben een grondige vorming gekregen over het correct bereiden en serveren van glutenvrije maaltijden. Geen nattevingerwerk, dus, maar smakelijke gerechten zonder risico. Klaar? Aanvallen!

Glutenvrij in Ter Heide.jpg

Glutenvrije restaurants: zó lekker!

De Boshoeve in Lembeke schotelt je maar liefst 2 volle menupagina’s aan glutenvrije heerlijkheden voor. Van aperitief tot dessert, hier hoef jij je nooit zorgen te maken. Zelfs als je het ontbijt wilt uitproberen, heb je tal van opties – en de glutenvrije pannenkoeken zijn van het lekkerste wat je ooit geproefd hebt.

Op naar Evergem-Kluizen, dan. In De Cluysenaer kan je – naast de ontelbare whiskyvarianten die in dit fijnproeverswalhalla staan uitgestald – glutenvrij dineren en lunchen zoals jij dat wilt. Geef op voorhand je intolerantie door en er zullen onweerstaanbare suggesties voor je bereid worden.

Nog honger? Bij Villa Maria in Ursel steek je de voetjes onder tafel met de hele familie. Deze statige villa gaat al terug tot 1914, maar de keuken is modern. Buiten is er een groot grasveld met speeltuin waar de kleintjes kunnen spelen, terwijl jij je keuze maakt uit het aangepaste menu. Let wel: zeker 24 uur op voorhand je intolerantie doorgeven!

Gastronomisch genieten doe je dan weer in La Maryse, in Eeklo. Want wie zegt dat je ook met een glutenintolerantie niet terecht kan in de betere keuken? Alle gerechten worden gekenmerkt door verse, seizoensgebonden basisproducten die op verfrissende wijze worden samengevoegd tot overheerlijke smaaksensaties. Zeker doen!

Of ken je 't Luipaard? Een klein eethuis in de Kapelledreef  in Assenede met klassieke snacks, exotischere suggesties en een hartelijke, glutenvrije ontvangst.

Ook nog op het glutenvrije menu: De Warande in Sint-Jan-in-Eremo, Het Middenstandshuis in Eeklo, In ’t Stadhuis van Raverschoot in Adegem en Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede. 

Ter Heide.jpg

Glutenvrij logeren: slaap zacht! 

Wil je samen met je partner of vrienden even ontsnappen aan het drukke leven? Boek dan een overnachting in het Meetjesland. Want ook na je deugddoende nachtrust kan je hier volledig ontspannen aanschuiven aan de ontbijttafel – ook wanneer je glutenvrij en zorgeloos wilt ontbijten.

Hotel Shamon in Eeklo, bijvoorbeeld, besteedt de nodige aandacht aan je glutenvrije ontbijt. Hier zitten de glutenvrije vervangproducten standaard in de voorraadkast. Perfect voor wanneer je deze art nouveau-parel wilt ontdekken. 

Ook bij B&B De Bijenkorf in Assenede denken ze daar zo over. De gastvrouw hier is zelf glutenintolerant en leerde de voorbije 20 jaar smakelijke vervangproducten kennen. Die presenteert ze nu aan haar gasten tijdens een verrukkelijk glutenvrij ontbijtje.

Verder nog op het glutenvrije menu: B&B Bready in Oosteeklo, Lomolen B&B in Aalter-Lotenhulle, Villa Magdalena in Eeklo en Ter Heide in Lembeke.