Lekker fietsen langs eetadresjes

Lekker fietsen langs eetadresjes

Een tocht voor levensgenieters

Levensgenieters zitten ook niet stil, toch? Dat weet jij maar al te goed. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk in het leven. En daarom trek je er vol goede moed op uit met de fiets. Maar wél alleen als je weet waar je onderweg halt kan houden voor een smakelijk hapje en een fris drankje. Voor wat, hoort wat!

Daarom hebben we voor jou een verrukkelijk tochtje bereid, geserveerd op een bedje van Meetjeslandse charme, afgekruid met lokale bezienswaardigheden en onweerstaanbare eetadresjes.

Gesloten deuren zijn niet lekker

’t Is te zeggen… Zorg er wel voor dat je even de sluitingstijden van de lokale horeca checkt. Want ook voor hén kan de boog niet altijd gespannen staan. Kies je de foute dag? Dan wordt deze culinaire fietsroute en niet-zo-culinaire-onderneming van gesloten deur naar gesloten deur. Maar ga je op het juiste moment, dan word je verwend met overheerlijke gerechten en de warme gastvrijheid die deze streek zo typeert.

Op deze unieke route ontdek je 5 adresjes waar je verrast wordt met culinaire belevenissen om duimen en vingers bij af te likken. Maar natuurlijk valt er nog véél meer te ontdekken. Klaar voor de uitdaging? We gaan op pad!

4 adresjes om culinair te genieten

Laat ons eerst maar eens kijken wat je mag verwachten op culinair gebied. Want naast je beenspieren mag je ook je smaakpapillen klaarstomen voor deze trip. Op gezette tijden kom je een uniek restaurantje tegen waar je met plezier aanschuift aan tafel.

Elckerlijc.jpg
Een zomerse dag bij Elckerlijc: terrasje vol

Dorp 56 in Adegem-Dorp

Gezelligheid en ongedwongen eetplezier troef in Dorp 56. Samen tafelen is de hoeksteen van dit concept, waar je een gevarieerde kaart verkent die van fingerfood naar suggestiemenu’s slingert. Verwacht je hier niet aan een stijve bedoening, wél aan een gastvrije culinaire vrijhaven waar Stefanie en Benoit al hun gasten in de watten leggen. Koken, eten, samen van het leven genieten. Meer moet dat niet zijn, toch?

Villa Maria in Ursel

De tearoom Villa Maria schotelt je lekker eten voor zonder al te veel franjes. De betere keuken, waar klassiekers zoals carpaccio, garnaalkroketten of scampi diabolique met plezier binnenstebuiten gekeerd worden. Achteraf blijf je hangen bij een huisgemaakt dessert terwijl de kinderen zalig ravotten op de grote speeltuin buiten. Vergeet zeker ook de suggesties niet te bekijken: dagverse bereidingen met hoogwaardige producten.

Elckerlijc in Maldegem

Zei iemand daar “vlees”? Dat treft, want bij Elckerlijc brengen ze elke dag een ode aan de betere vleesgerechten. Sissend geschroeid op de authentieke grill of perfect bereid in de pan: jij kiest. Alles wordt hier klaargemaakt met respect voor de natuur. De groentjes én het vlees zijn zoveel mogelijk van lokale oorsprong. En met meer dan 20 runderrassen om uit te kiezen, zit je hier gebeiteld voor een culinaire trip van jewelste. Vegetariërs en visliefhebbers niet gevreesd: de kaart staat ook boordevol lekkers voor jullie!

’t Zoet Gemoed in Zomergem (Lievegem)

Kunst op je bord, kunst aan de muren: dat is zowat het concept van ’t Zoet Gemoed in Zomergem. Dit koffiehuisje schakelt zich moeiteloos in de traditie van de bistronomie in. Je proeft er een creatieve en kindvriendelijke keuken, waarbij voldoende aandacht wordt besteed aan verfijning. Op het menu: zalige zoetigheden, sappige salades, verrassende voorgerechtjes en voldoende vis-, vlees- en vegetarische gerechten om zelfs de moeilijkste eter te bekoren. 

Canadamuseum tank.jpg
Zie je deze tank langs het knooppuntennetwerk? Gooi de remmen dicht voor een glaasje bij De Canadees

Stoom, Canadezen en liefdesslotjes

Buikje vol, innerlijke Michelin-recensent getemd? Dan ben je vast klaar voor alle andere lekkers dat je op je tocht te wachten staat. Zo fiets je voorbij het Stoomcentrum Maldegem, waar ze authentieke stoomtreinen bewaren voor het nageslacht. Meer nog: ze laten ze ook nog écht rijden. 

Niet ver daarvandaan ontdek je het Canada Poland War Museum, een uniek eerbetoon aan de bevrijders van de streek. Langs het museum liggen de Tuinen van Adegem. Een bonte verzameling Franse, Engelse en Japanse tuinen waarin je uren kan verdwalen.

Tenslotte peddel je ook voorbij Het Leen (prachtig natuurgebied op een voormalig militair domein), Landschapspark Drongengoed (zóveel te beleven!) én de Beirtjesbrug over De Lieve. Daar hangen verliefde koppeltjes een slotje aan, om te tonen dat ze voor eeuwig en twee dagen aan elkander zijn vastgeklonken.

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de (niet zo) culinaire fietsroute op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

Schipdonkkanaal_DavidSamyn2.jpg

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de (niet zo) culinaire fietsroute op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Kleitkalseide
9990 Maldegem
Length
50,0 km
Time
2u 50m
Terrain
100% Verhard
Actions
Bekijk deze route