Provinciaal Domein De Boerekreek

Provinciaal Domein De Boerekreek
Sint-Jan-in-Eremo
Capaciteit
90 Personen
Straat + huisnummer
Sint-Jansstraat 132
9982 Sint-Jan-in-Eremo
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 218 96 71
Link

Voor wie in een groene omgeving aan initiatie en natuureducatie wil doen is het provinciaal centrum De Boerekreek in Sint-Laureins dé gedroomde plek. De Boerekreek vormt een ideale uitvalbasis voor een wandeling, fietstocht, ruiterroute of dagje hengelen. Binnen het domein staat rust, stilte, natuur, donkerte beleving en paarden centraal.

Met z’n allen naar het Meetjesland

Zoek je een originele plek om te overnachten met een grote bende? Dan heb je hier gevonden wat je zocht. In De Boerekreek kun je overnachten met groepen van 15 tot 90 personen. Het verblijf telt maar liefst 28 kamers: 2 éénpersoons, 14 tweepersoons, 6 vierpersoons en 6 zespersoons. Elke kamer heeft z’n eigen badkamer met douche en toilet.

Tijdens je weekendverblijf krijg je op vrijdagavond een snackmaaltijd, ‘s ochtends (zowel zaterdag als zondag) geniet je van een uitgebreid ontbijt. Je kan zaterdagmiddag kiezen voor een lunch door de kok maar er is ook een koelkast en microgolfoven zodat je jezelf van een snelle lunch kan voorzien. Zaterdagavond is er een BBQ voorzien. De zondagmiddag kan je dan weer kiezen voor een lunchpakket of eigen lunch.

Iets nodig? Alles is voorradig

Je kan er materiaal huren om te fietsen, mountainbiken of om je uit te leven tijdens een rondje volksspelen of boerengolf. In je verblijf zitten twee lokalen/zalen en een polyvalente zaal/eetruimte (waar je in groep TV kan kijken) inbegrepen.

Ook het binnenplein met terras waar je samen buiten kan eten, de speeltuin, de pingpongtafel, het beachvolleybalveld en de petanqueterreinen zijn helemaal van jullie.

Pret voor iedereen

Wil je graag de pistes en stallen huren om paard te rijden? Dat kan absoluut als je ze op voorhand reserveert. Maar ook als je met het stalen ros komt, is dit domein goed uitgerust.

Het hele domein is gericht op genieten van de omgeving en activiteiten in de natuur. Terwijl de kleinsten zich kunnen uitleven in de speeltuin is er werkelijk voor iedereen wat wils. Je kan er prachtige wandeltochten houden, het yogapad ervaren en uitproberen, vogels spotten in de vogelkijkhut en vissen op negen verschillende soorten. Voor de jeugd worden er ook fantastische kampen georganiseerd! Zo hebben we bijvoorbeeld...

De ponykampen

Voel jij je op en top wanneer je op je paard zit? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn heel wat kampen met de eigen kudde paarden waar zo zowel de basis, trainen of zelf gevorderde ruiterweken kunt spenderen. Ook je eigen paard meebrengen naar deze kampen is mogelijk. Geniet een volle week van een volledige beleving rond het paard aan de kreek.

Speelvogels aan de kreek

Sinds 2024 legt het domein ook de focus op jongere kinderen vanaf het 1e leerjaar. Tijdens dit kamp ontdek je alle facetten van De Boerekreek. Je krijgt een proevertje van de vele activiteiten op het domein. Kom een weekje overnachten of ga losse dagen genieten tijdens de schoolvakanties.

Het Boerderijkamp

Het boerenleven: het barst van de natuurlijke charme. Voel jij je ook aangetrokken tot de stiel – of wil je gewoon een keertje ervaren wat het is om als een ware boer je erf op te trekken? Trek je laarzen aan en ontdek hoe het leven op de boerderij eruitziet. Je leert alles over het leven van een echte boer of boerin, je bezoekt een echte boerderij, je leert een pony verzorgen, je speelt sport, spel en bakt brood.

Het Avonturenkamp

Mag het voor jou wat spannender? Op dit kamp ga je op avontuur, doe je een heldhaftige tocht en ga je mountainbiken in de uitgestrekte polders. Je leert overlevingstechnieken, boogschieten en je oriënteren.

Kortom, als je na afloop van dit kamp als een échte survival specialist de wildernis intrekt, zou dat ons niet verbazen.

Boek jouw verblijf!

Kom zelf de avontuurlijke kant van het Meetjesland ontdekken: boek snel jouw weekendje weg in Provinciaal Domein De Boerekreek! Het is de perfecte plek voor een wervelend weekendje vol activiteiten voor het hele gezin. Surf nu naar de website van het domein voor meer informatie over de activiteiten, prijzen en beschikbaarheden.