Provinciaal Domein De Boerekreek

Provinciaal Domein De Boerekreek
Sint-Jan-in-Eremo
Capaciteit
90 Personen
Straat + huisnummer
Sint-Jansstraat 132
9982 Sint-Jan-in-Eremo
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 218 96 71
Link

Voor wie in een groene omgeving aan initiatie en natuureducatie wil doen is het provinciaal centrum De Boerekreek in Sint-Laureins dé gedroomde plek. De Boerekreek vormt een ideale uitvalbasis voor een wandeling, fietstocht, of dagje hengelen. Binnen het domein staat rust, stilte, natuur, donker en paarden centraal. 

Met z’n allen naar het Meetjesland

Zoek je een originele plek om te overnachten met een grote bende? Dan heb je hier gevonden wat je zocht. In De Boerekreek kun je overnachten met groepen van 25 tot 90 personen. Het verblijf telt maar liefst 28 kamers: 2 éénpersoons, 14 tweepersoons, 6 vierpersoons en 6 zespersoons. Elke kamer heeft z’n eigen badkamer met douche en toilet. 

Tijdens je verblijf krijg je ‘s ochtends een uitgebreid ontbijt en ‘s avonds een warme maaltijd van drie gangen aangeboden. Er is ook een koelkast en microgolfoven zodat je jezelf van een snelle lunch kan voorzien.

Iets nodig? Alles is voorradig

Je kan er materiaal huren om te fietsen, mountainbiken of om je uit te leven tijdens een rondje volksspelen of boerengolf. In je verblijf zitten twee lokalen/zalen en een polyvalente zaal/eetruimte (waar je in groep TV kan kijken) inbegrepen.

Ook het binnenplein met terras waar je samen buiten kan eten, de speeltuin, de pingpongtafel, het beachvolleybalveld en de petanqueterreinen zijn helemaal van jullie.

Pret voor iedereen

Wil je graag de pistes en stallen huren om paard te rijden? Dat kan absoluut als je ze op voorhand reserveert. Maar ook als je met het stalen ros komt, is dit domein goed uitgerust. 

Het hele domein is gericht op genieten van de omgeving en activiteiten in de natuur. Terwijl de kleinsten zich kunnen uitleven in de speeltuin is er werkelijk voor iedereen wat wils. Je kan er prachtige wandeltochten houden, het yogapad ervaren en uitproberen, vogels spotten in de vogelkijkhut en vissen op negen verschillende soorten. Voor de jeugd worden er ook fantastische kampen georganiseerd! Zo hebben we bijvoorbeeld...

Het Totemkamp

In dit kamp ontdek je het wilde westen van De Boerekreek. Je krijgt hier een totemnaam zoals Pientere Panter of Aandachtige Arend en leert sluipen. Je bouwt mee aan totempalen en tipi’s, danst rond het kampvuur, gaat op berenjacht (geschminkt als een echte krijger), krijgt initiatielessen paardrijden en leert vissen.

Het Boerderijkamp

Het boerenleven: het barst van de natuurlijke charme. Voel jij je ook aangetrokken tot de stiel – of wil je gewoon een keertje ervaren wat het is om als een ware boer je erf op te trekken? Trek je laarzen aan en ontdek hoe het leven op de boerderij eruitziet. Je leert alles over het leven van een echte boer of boerin, je bezoekt een echte boerderij, je leert een pony verzorgen, je speelt sport, spel en bakt brood.

Het Mountainbikekamp

Voel jij je op en top wanneer je op twee wielen doorheen de bossen sjeest? Dan hebben we goed nieuws voor je. In de buurt van het sportcentrum liggen verschillende mountainbikeroutes en mountainbikeparcoursen. De gespecialiseerde lesgevers nemen je mee op tocht door het prachtige polderlandschap. In dit kamp ligt de focus op jongeren die graag plezier willen maken en hun techniek willen verbeteren.

Het Avonturenkamp

Mag het voor jou wat spannender? Op dit kamp ga je op avontuur, doe je een heldhaftige tocht en ga je mountainbiken in de uitgestrekte polders. Je leert overlevingstechnieken, boogschieten en je oriënteren. 
Kortom, als je na afloop van dit kamp als een échte survival specialist de wildernis intrekt, zou dat ons niet verbazen.

Boek jouw verblijf!

Kom zelf de avontuurlijke kant van het Meetjesland ontdekken: boek snel jouw weekendje weg in Provinciaal Domein De Boerekreek! Het is de perfecte plek voor een wervelend weekendje vol activiteiten voor het hele gezin. Surf nu naar de website van het domein voor meer informatie over de activiteiten, prijzen en beschikbaarheden.