Vakantiewoning Het Kloosterhuis

Vakantiewoning Het Kloosterhuis

Verblijf in een neogotisch kloostergebouw in Sint-Laureins

Sint-Laureins
Capaciteit
1 - 32 Personen
Straat + huisnummer
KLOOSTERSTRAAT 16
9988 Sint-Laureins
E-mail
Telefoonnummer
+32 474 72 32 01
Link

Heb je je roeping gemist, maar wil je ze alsnog inhalen – op jouw termen? Heb je je altijd al afgevraagd hoe het zou zijn om te verblijven in een klooster?

Of heb je gewoon zin in een goddelijke ontsnapping naar een wereld van rust, kalmte, natuur en comfort? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Charme, stijl en geschiedenis

In Watervliet (nabij Eeklo) vind je Het Kloosterhuis. Een vakantieverblijf waar je in groep kan overnachten. Een hemelse plek, in de letterlijke betekenis van het woord. Want je kan er de sfeer opsnuiven van een oud neogotisch kloostergebouw van voor de Eerste Wereldoorlog.

 Perfect gerenoveerd en helemaal naar de moderne standaarden gebracht. Gerestaureerd met oog voor detail en respect voor de ziel van het gebouw. Kortom, hier logeren is puur genieten van charme, stijl en geschiedenis. Maak zelf deel uit van dit unieke verhaal: kom mee naar Het Kloosterhuis!

Tussen grens en kreek

Dit voormalige Franciscanessenklooster is nu ingericht als vakantiewoning voor 32 personen. Je logeert er op een kilometer van de Nederlandse grens, pal in het Meetjeslandse Krekengebied. 

Deze groene oase biedt je een magistraal lappendeken van bossen, velden, waterpartijen en duizenden kwetterende vogeltjes – geserveerd op een bedje van idyllische dorpjes. De streek nodigt je meteen uit om de fiets op te wippen en de kleine weggetjes, paadjes en dreven te ontdekken.

Met de teletijdmachine naar een vooroorlogs klooster 

Het Kloosterhuis is een statig en omvangrijk gebouw met een indrukwekkende gevel en raampartijen. Bij het betreden van je verblijf lijkt het even of je met een tijdmachine werd terug gekatapulteerd naar honderd jaar geleden. 

De oude tegeltjes als vloer, het prachtige raamwerk, de sobere inrichting en de hoge plafonds ademen de typische sfeer uit van een klassiek kloostergebouw. In de hele omgeving en streek kan je mateloos genieten van de landelijke sfeer en activiteiten. Samen met je gezelschap kan je er kennismaken met de kloosterstijl van toen en genieten van rust en stilte.

Eenvoud siert

Dit verblijf biedt ruimte voor een groot gezelschap, met eenvoudige maar keurige kamers van verschillende grootte: twee eenpersoons, zes tweepersoons, drie 4-persoonskamers en één kamer voor 6 personen, verspreid over drie verdiepingen.

De kamers zijn sober maar gezellig, met houten elementen en zalig zacht beddengoed. Elke verdieping heeft z’n eigen sanitair dat je als bezoekers met elkaar deelt.

 Wat zullen we eten?

Je bevindt je er in de directe nabijheid van alle wenselijke winkels en voorzieningen, zodat je in de gerieflijke keuken aan de slag kan. Voel je echter niet verplicht om elke dag in de keuken te staan: op wandelafstand van je verblijf bevinden zich maar liefst 12 verschillende eetgelegenheden in diverse prijscategorieën. 

Na het kokerellen kan je er met z’n allen tafelen in de oorspronkelijke, majestueuze eetzaal van de zusters. Je kan ook genieten van de buitenlucht en je maaltijd verorberen op het fraai aangelegde terras, waar er twee stenen barbecues voor je klaarstaan. Het terras grenst aan de eindeloze, prachtige tuin met fruitbomen en schitterende uitzichten. Speelplezier voor de kleinsten terwijl de ouderen gezellig tafelen: altijd een prima combinatie.

Tripjes in de buurt

Meteen bij je aankomst krijg je een brochure overhandigd met alle mogelijke winkels, eetgelegenheden en bezienswaardigheden uit de buurt. Watervliet is zelf een bijzonder gezellig polderdorp en ideaal gelegen in de buurt van Eeklo. 
Je bent vlakbij Nederland gelogeerd, waardoor je met gemak een tripje over de grens kan maken. Brugge of Gent zijn van hieruit ook vlot bereikbaar. Dit is een fantastische vakantiegelegenheid voor fietsers, wandelaars, gezinnen en families. 

Spelen rond een beschermd monument

Verschillende uitgestippelde routes doorkruisen het heerlijke polderlandschap. Aanpalend aan het kloostergebouw bevindt zich een openbaar speelplein waarop de kinderen zich kunnen uitleven. 
Deze verblijfplaats is een unieke locatie – wie heeft er al vaak gelogeerd onder het dak van een beschermd monument? - voor grote groepen die een rustige accommodatie zoeken voor een vriendelijke prijs.

Boek nu jouw verblijf!

Wil je ook overnachten in Het Kloosterhuis, samen met al je vrienden of de hele familie? Boek nu jouw verblijf via de website van de accommodatie. Daar vind je alle info over prijzen en beschikbaarheden.