Verfrissing? Naar Buitenspel!

Evenementen
Verfrissing? Naar Buitenspel!

Een zomer lang zwemparadijs dichtbij de haven

Doornzele
Personen
500
Straat + huisnummer
Groenweg 7a
9940 Doornzele
Date_time_range
Van 01-07-2024 tot 01-09-2024
Link

Zaterdag 1 juli tot vrijdag 1 september

Zin in een zwempartijtje en ongedwongen aan het water zitten? Wij kennen zo'n plekje waar je dit niet zou verwachten.

‘Buitenspel’, op het voormalige voetbalterrein van het Evergemse kanaaldorp Doornzele en op wandelafstand van de Doornzeelse Dries, staat voor ontspanning voor het hele gezin.

Genieten aan het water

Buitenspel is een natuurlijke zwemvijver mét professionele redder in de zomermaanden, jonge kinderen verplicht begeleid. Je kunt het recreatiedomein in juli en augustus bij mooi weer alle dagen bezoeken van 14 uur tot 20 uur. Hou de facebook- en instagrampagina in de gaten!

Opgericht in 2017

Johan en Veronique hebben Buitenspel opgericht in 2017. Op het voormalige voetbalterrein van VV Doornzele creëerde Johan als begenadigd tuinaannemer de zwemvijver van zijn dromen. Samen met zijn partner Veronique besloten ze om dit paradijs ook open te stellen voor een ruimer publiek.

Ook buiten het seizoen kunt u deze locatie aanvragen met groep of familie om een feest of een event te organiseren, contacteer Johan en Veronique.

buitenspelweb.jpg

Samen een mooie zwemnamiddag creëren

Buitenspel is een heel mooi recreatiedomein geworden en er wordt van de bezoekers wel verlangd dat er enkele essentiële regels gevolgd worden. Zwemmen is onder strikt toezicht en kleine kinderen mogen alleen onder begeleiding van volwassenen in het water. In Buitenspel staat kwaliteitsvol genieten en rust voor het gezin voorop. Van de bezoekers wordt respect voor het terrein en ook voor de rust verlangd. Elke zomerse zwemnamiddag weer helpen wij,  Johan en Veronique, de bezoekers om er opnieuw een prachtige dag van te maken.

Er is een speeltuin voor klein en groot, een voetbalveld, eet- en drankgelegenheid aan democratische prijzen. Daarnaast kan je bij Buitenspel ook buiten het seizoen terecht voor feestjes. De voormalige voetbalkantine hebben Veronique en Johan omgetoverd tot een smaakvolle en gastvrije gelagzaal mét een nostalgische knipoog naar het voetbalverleden van deze bijzondere plek tussen Dries en haven.  

Volg ‘Buitenspel’ via facebook!

Kwaliteit en rust mogen ook een prijs hebben. Voor een volledige middag plezier betaal je 5 euro per persoon. Wie met de fiets langs de kassa passeert betaalt 4 euro. Kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis binnen. Je kan aan de kassa ook een tienbeurtenkaart kopen (30€).

Fietspaden langs de haven in Evergem
Fietsen langs de haven in Gent

Merkwaardig buffergebied met de Gentse Haven

Doornzele is één van de drie Evergemse kanaaldorpen waar de noeste nijverheid van de haven héél dicht bij het woongebied van de stadsrand richting Meetjeslandse platteland ligt. Jaren hebben de gemeente Evergem en de stad Gent gewerkt aan een groen buffergebied dat industrie en wonen toch mogelijk maakt. Buitenspel ligt midden zo'n buffergebied en het leuke aan deze zone is daar zowel in Kerkbrugge-Langerbrugge (dichter bij Gent), Doornzele met zijn historische dries (de grootste van Vlaanderen) en Rieme (noordelijker) groene zones met prachtige fietspaden zijn tussen gekomen. Een andere 'ster' in Doornzele is het Veer van Terdonk. Het Veer brengt jou gemakkelijk aan de andere kant van het kanaal en het zicht op het Veer zelf, van het havengebied, is overweldigend mooi. Een aanrader voor fietsers, dus. Buitenspel ligt daar mooi midden in. Laat je verrassen door dit gebied.