Verfrissing? Naar Buitenspel!

Evenementen
Verfrissing? Naar Buitenspel!

Een zomer lang zwemparadijs dichtbij de haven

Doornzele
Personen
500
Straat + huisnummer
Groenweg 7a
9940 Doornzele
Date_time_range
Van 01-07-2022 tot 02-10-2022
Link

Zin in een zwempartijtje en ongedwongen aan het water zitten? Wij kennen zo'n plekje waar je dit niet zou verwachten. ‘Buitenspel’, op het voormalige voetbalterrein van het Evergemse kanaaldorp Doornzele en op wandelafstand van de Doornzeelse Dries, staat voor ontspanning voor het hele gezin.

Genieten aan het water

Buitenspel is een natuurlijke zwemvijver mét professionele redder in de zomermaanden, jonge kinderen verplicht begeleid. Er is een speelweide en een parktheater dat kan omgedoopt worden tot openluchtcinema. Je kunt het recreatiedomein tijdens de zomer (juli-augustus) alle dagen bezoeken en het domein is open van 14 uur tot 20 uur. In september is Buitenspel open tijdens het weekend.

Opgericht in 2017

Johan en Veronique hebben Buitenspel opgericht in 2017. Op het voormalige voetbalterrein van VV Doornzele creëerde Johan als begenadigd tuinaannemer de zwemvijver van zijn dromen. Samen met zijn partner Veronique besloten ze om dit paradijs ook open te stellen voor een ruimer publiek.

Samen een mooie zwemnamiddag creëren

Dit paradijsje behouden wij, de bezoekers, samen. Buitenspel is een heel mooi recreatiedomein geworden en er wordt van de bezoekers wel verlangd dat er enkele essentiële regels gevolgd worden. Zwemmen is onder strikt toezicht en kleine kinderen mogen alleen onder begeleiding van volwassenen het water. In Buitenspel staat kwaliteitsvol genieten en rust voor het gezin voorop. Van de bezoekers wordt respect voor het terrein en voor de rust ook verlangd. Elke zomerse zwemnamiddag weer helpen wij, de bezoekers, Johan en Veronique om er opnieuw een prachtige dag van te maken.

Eigen programmatie

Veronique en Johan stellen jaarlijkse ook een eigen programma  samen. Er is veel kinderanimatie, een speeltuin voor klein en groot, een voetbalveld. Eet- en drankgelegenheid aan democratische prijzen. Gedurende de zomer heeft Buitenspel ook een eigen programma met hier en daar een ‘specialleke’. Daarnaast kan je bij Buitenspel ook terecht voor verjaardags- of andere feestjes. De voormalige voetbalkantine hebben Veronique en Johan omgetoverd tot een smaakvolle en gastvrije gelagzaal mét een nostalgische knipoog naar het voetbalverleden van deze bijzondere plek tussen Dries en haven.   

Merkwaardig buffergebied

Doornzele is één van de drie Evergemse kanaaldorpen waar de noeste nijverheid van de haven héél dicht bij het woongebied van de stadsrand richting Meetjeslandse platteland ligt. Jaren hebbenb de gemeente Evergem en de stad Gent gewerkt aan een groen buffergebied dat industrie en wonen toch mogelijk maakt. Buitenspel ligt midden zo'n buffergebied en het leuke aan deze zone is daar zowel in Kerkbrugge-Langerbrugge (dichter bij Gent), Doornzele met zijn historische dries (de grootste van Vlaanderen) en Rieme (noordelijker) groene zones met prachtige fietspaden zijn tussen gekomen. Een andere 'ster' in Doornzele is het Veer van Terdonk. Het Veer brengt u gemakkelijk aan de andere kant van het kanaal en het zicht op het Veer zelf, van het havengebied, is overweldigend mooi. Een aanrader voor fietsers, dus. Buitenspel ligt daar mooi midden in    Laat je verrassen door dit gebied.

Volg ‘Buitenspel’ via facebook!

Kwaliteit en rust mogen ook een prijs hebben. Voor een volledige middag plezier betaal je 5 euro per persoon. Wie met de fiets langs de kassa passeert betaalt 4 euro. Kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis binnen. Je kan aan de kassa ook een meerbeurtenkaart kopen (10 + 2 gratis)