Volkssportenweekend en Europese Spelen

Evenementen
Volkssportenweekend en Europese Spelen

Dé place-to-be voor de krulbolsport in de schaduw van de haven

Doornzele
Straat + huisnummer
Doornzeledries
9940 Doornzele
Date_time_range
Van 12-08-2023 tot 15-08-2023
Link

Van zaterdag 12 tot dinsdag 15 augustus

Het worden op en rond de historische dries van Doornzele opnieuw hoogdagen voor de volkssport half augustus.

Door middel van dit evenement tracht de Belgische Krulbolbond zijn volkssport “krulbol” als Vlaams Erfgoed de nodige uitstraling te bezorgen.

Het programma:

  • Op zaterdag is er traditioneel het Kampioenschap van Belgie – krulbol maats loten, waarbij de beste krulbolders van het land strijden om de tricolore. Zaterdag is ook de openingsdag van 1 van de grootste tweedaagse Internationale Rommelmarkten uit onze regio.
  • Op zondag worden de 19de Europese Spelen voor Volkssporten georganiseerd. Hierbij worden niet alleen de krulbol wedstrijdspelers verwend, maar tevens de krulbol Recreanten die voor de 2de maal in vast Teamverband kunnen strijden voor een Vlaamse titel. Daarnaast zullen diverse Vlaamse volkssporten door onze bezoekers kunnen beoefend worden EN last but not least 2de dag van onze Internationale Rommelmarkt.
  • Op maandag, tijdens de Dag van de Recreant en Jeugd, komen enkele honderden recreatieve spelers en jeugdspelers uit het Meetjesland en omliggende aan hun trekken op de krulbolbanen van Doornzeledries – hierbij kunnen zij deelnemen aan de “ 2de editie van het Kampioenschap van Vlaanderen voor Recreanten “.
  • Op dinsdag als afsluiter zijn er de Vlaamse Kampioenschappen Krulbol in teamverband. 

Elke dag – een dag van folklore, traditie, plezier, een ijsje, een frietje en een glaasje bier dit via de heerlijke bieren van brouwerij Van Steenberge.