Volkssportenweekend en Europese Spelen

Evenementen
Volkssportenweekend en Europese Spelen

Dé place-to-be voor de krulbolsport in de schaduw van de haven

Doornzele
Straat + huisnummer
Doornzeledries
9940 Doornzele
Date_time_range
Van 12-08-2022 tot 15-08-2022
Link

Vr 12 tot ma 15 augustus - Het worden op en rond de historische dries van Doornzele opnieuw hoogdagen voor de volkssport half augustus. Door middel van dit evenement tracht de Belgische Krulbolbond zijn volkssport “krulbol” als Vlaams Erfgoed de nodige uitstraling te bezorgen.

Op vrijdag, tijdens de Dag van de Recreant en Jeugd, komen enkele honderden recreatieve spelers en jeugdspelers uit het Meetjesland en omliggende aan hun trekken op de krulbolbanen van Doornzeledries – hierbij kunnen zij voor het eerst deelnemen aan het 1ste Kampioenschap van Vlaanderen voor Recreanten.

Krulbol, dé sport van de streek!

Op zaterdag is er traditioneel het Kampioenschap van Belgie – krulbol maats loten, waarbij de beste krulbolders van het land strijden om de tricolore.  Zaterdag is ook de openingsdag van 1 van de grootste tweedaagse Internationale Rommelmarkten uit onze regio.

Meetjesland expo foto's krulbol 008 HR archief Evergem (1).jpg

Internationale rommelmarkt

Op zondag worden de 18de Europese Spelen voor Volkssporten georganiseerd. Hierbij worden niet alleen de krulbol wedstrijdspelers verwend, maar tevens de krulbol Recreanten die voor de 1ste maal in vast Teamverband kunnen strijden voor een Vlaamse titel. Daarnaast zullen diverse Vlaamse volkssporten door onze bezoekers kunnen beoefend worden én, last but not least, tweede dag van onze Internationale Rommelmarkt.

Op maandag als afsluiter zijn er de Vlaamse Kampioenschappen Krulbol in teamverband. 

Elke dag – een dag van folklore, traditie, plezier, een ijsje, een frietje en een glaasje bier via de heerlijke bieren van brouwerij Van Steenberge.