Volkssportenweekend en Europese Spelen

Evenementen
Volkssportenweekend en Europese Spelen

Dé place-to-be voor de krulbolsport in de schaduw van de haven

Doornzele
Straat + huisnummer
Doornzeledries
9940 Doornzele
Date_time_range
Van 14-08-2020 tot 17-08-2020
Link

Vr 14 tot ma 17 augustus - Het worden op en rond de historische dries van Doornzele opnieuw hoogdagen voor de volkssport half augustus. Door middel van dit evenement tracht de Belgische Krulbolbond zijn volkssport “krulbol” als Vlaams Erfgoed de nodige uitstraling te bezorgen.

Op vrijdag zijn er de Vlaamse Kampioenschappen Krulbol maats mee met als afsluiter van de dag een grandioze hespenbarbecue en “Vlaamse avond”.

Krulbol, dé sport van de streek

Op zaterdag is er traditioneel het Kampioenschap van Belgie – krulbol maats loten, waarbij de beste krulbolders van het land strijden om de tricolore. Die dag is er tevens een Internationale Rommelmarkt, een kampioenschap liggende wipschieten en tevens randanimatie voor jong en oud en optreden van Vlaamse vedetten o.a. Swoop.

Expo Krulbol in de Molenromp van Doornzele

Op zondag worden de 18de Europese Spelen voor Volkssporten georganiseerd met Interlands, publiekswedstrijden en initiaties. Ook op zondag is er een Rommelmarkt, tal van optredens en aanwezigheid van clown. Hierbij kan ook de Expo krulbol in de Molen van Doornzele bezichtigd worden.

Op maandag, tijdens de Dag van de Recreant en Jeugd, komen enkele honderden recreatieve spelers en jeugdspelers uit het Meetjesland en omliggende aan hun trekken op de krulbolbanen van Doornzeledries – tevens folkloreschieting.