De tuinen van Adegem

Erfgoed
De tuinen van Adegem

Rond de wereld in vier tuinen

Adegem
Straat + huisnummer
Heulendonk 21
9991 Adegem
Link

Tuinliefhebbers zijn vast bekend met het fenomeen “De Tuinen van Adegem”. Hier wordt de magistrale pracht van 4 typische landschapstuinen gecombineerd tot één harmonische symfonie van geuren en kleuren. In de Tuinen van Adegem kan je urenlang ronddwalen, terwijl je voluit geniet van de uitbundige vormen, planten, struiken en waterpartijen.

Je kijkt je de ogen uit. Achter elk hoekje schuilt weer een nieuwe verrassing. Zuivere ontwerpen vloeien samen met Westerse en Oosterse filosofieën over schoonheid, natuur en harmonie. De tuinen zijn perfect onderhouden, tot en met het kleinste bloemperkje. Hier halen natuur- én cultuurliefhebbers hun hartje op. Niet te missen!

De Franse tuin: elegantie en je ne sais quoi

Een Franse tuin is altijd een toonbeeld van sierlijkheid. Deze barokke tuin wordt gekenmerkt door een doordacht lijnenspel en een zuivere opbouw met hagen, grasperken en beplanting. Wanneer je door de Franse tuin van de Tuinen van Adegem struint, waan je je meteen in de Loire – of beter nog: aan het hof van Versailles.
De unieke ornamentjes en de typische sfeer die de Franse tuin uitademt, katapulteren je naar la douce Françe, waar elegantie nog echt een levenskunst is. Je snuift er de geur op van duizenden rozen, in een romantische omgeving waar je van weg droomt.

De Engelse tuin: de aristocraat onder de tuinen

De bloemen- en struikenpracht van de Engelse tuin is werkelijk onovertroffen. Hier schilderen de bloemknoppen en bomen een fabelachtig kleurenpalet. De grote waterpartij geeft het geheel een feeërieke uitstraling. En vormt het perfecte decor voor een momentje van puur geluk.

De brug over het water geeft je een wonderlijk uitzicht op de bloeiende omgeving en verrast je op duizend-en-een manieren. Hier viert de Engelse weelderigheid hoogtij.

Japanse tuin Adegem.jpg
De Japanse tuin is helemaal ontsproten aan de fantasie van eigenaar Gilbert Van Landschoot

Helemaal zen in de Japanse tuin

De Japanse tuin wordt gekenmerkt door niets minder dan perfectie. Er wordt een natuurlijk landschap aangelegd met heuvels, mos, watervallen en rotsen. De Japanse tuin die je hier vindt, straalt rust uit en is de perfect omgeving om tot stilstand te komen. Elke steen en elke boom staan er met een goede reden. Hun locatie is weloverwogen gekozen.

De tuin ziet eruit alsof de natuur hier zijn vrije gang ging – maar niets is minder waar. In de Tuinen van Adegem wandel je langsheen prachtige taferelen met rotsen, bamboe en schildpadden – het symbool voor het duizendjarige leven. De pagodes en lantaarns die her en der verspreid staan, tonen de weg doorheen deze prachtige oase.

De Exotentuin: de hele wereld onder je voeten

Wanneer je tenslotte de Exotentuin betreedt, stap je binnen in een exotisch universum waarin menhirs en uitzonderlijke plantensoorten de dans leiden. Vijgenbomen staan broederlijk naast palmbomen en varens. Hier heerst een mystieke sfeer, die tot uiting komt in het veelkleurige schouwspel en de fabuleuze geuren. Wandel, ontspan en geniet van een unieke tuin die het mooiste van de wereld samenbrengt.
De Tuinen van Adegem zijn een unieke beleving die je gezien moét hebben. Combineer je bezoekje zeker met een rondleiding in het Canada Poland War Museum, dat op dezelfde site gevestigd is.