Jeugdlogies Domein Menas

Jeugdlogies Domein Menas

Logeer in een voormalig noviciaat in Aalter

Aalter
Capaciteit
60 Personen
Straat + huisnummer
Blekkervijverstraat 20
9880 Aalter
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 325 90 50
Link

Raast het leven net iets te snel voorbij? Heb je behoefte aan rust en stilte? Op een plek waar je er niet eens naar op zoek moet? Domein Menas is zo’n plek.

Deze stilteplek is een oase van rust met een gastenverblijf voor groepen en individuen. Zet even alles op pauze en ontdek wat een verblijf bij Domein Menas voor jou kan betekenen.

Een unieke setting die verstilt, verdiept of verbindt

Domein Menas is ook historisch gezien een plek die aanzet tot verstillen. Dit 15 hectare grote domein van de Broeders Van Liefde ligt in het landschapspark Bulskampveld, op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen. 

Vroeger was dit de plek waar kandidaat-Broeders opleiding genoten en hun geloften aflegden. Vandaag is het een stilteplek. Wie hier komt, vindt rust en komt ook vaak terug. We staan open voor iedereen die nood heeft aan het wegwerken van stress, zorgen en het beantwoorden van de eigen, belangrijke vragen.

Gastenverblijf voor groepen

Brainstormen, herbronnen, bezinnen of overleggen in een inspirerende setting? Domein Menas beschikt over ontmoetingsruimtes en stilteplekken die verkwikkend werken.

De stille eenvoud van de ruimtes leent zich perfect voor bezinningsdagen of inspiratieweekends, maar ook voor vormselweekends, brainstormsessies of stiltewandelingen. Overnachten kan in een van de 48 kamers in het gastenverblijf voor groepen. Je komt hoe dan ook volledig opgeladen weer thuis.

Individueel gastenverblijf, deel van de leefgemeenschap 

Ook wie niet in groep komt, maar toch behoefte heeft aan stilte en rust is welkom op Domein Menas. In het individuele gastenverblijf maak je deel uit van de leefgemeenschap van de Broeders Van Liefde. Je proeft er niet alleen van rust en stilte, maar ook van de gastvrijheid van deze gemeenschap.

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Een domein met open deuren en Expeditie Bulskampveld

Het Domein Menas heeft een rijke geschiedenis die het graag met anderen deelt. Daarom ben je altijd welkom in het park van het domein. Kom er proeven van de stilte, of dompel je onder in de historie van het park. Het domein heeft ook een green key-label en alles staat er dan ook in het teken van duurzaamheid.

Je kunt er ook de Expeditie Bulskampveld beleven. Welke boom past bij jou? Wat voel je met je bloten voeten? Kan je het even stil maken? Domein Menas onthult deze geheimen.

Onthaasten als levenswijze

Op Domein Menas is onthaasten geen hippe term uit een managementboek of lifestylemagazine. Het is een levenswijze die je haast als vanzelf adopteert als je op het domein verblijft. 

Elke plek ademt hier op een bepaalde manier rust uit, zelfs de eetaal en de keuken voelen sereen aan. Alsof je – voor even – van het hectische bestaan afscheid neemt om jezelf, je inspiratie of je doel terug te vinden.

Aangepaste formule op basis van je behoeften

Ben je op zoek naar een unieke locatie plaats waar scholen, bedrijven, verenigingen of individuen kunnen bezinnen, een retraite houden of in team kunnen nadenken? Domein Menas heeft de juiste accommodatie, inclusief keuze uit verschillende cateringformules om van de activiteit een succes te maken. 

Wij hebben een beschikbaarheid tot 56 bedden, verspreid over de 48 kamers van ons gastenverblijf voor groepen. Daarnaast staan ook een kapel, een stille ruimte en diverse grote en kleine lokalen tot uw beschikking.

Ervaar zelf Domein Menas

Vraag naar de mogelijkheden en ontdek het positieve effect van onthaasten op de juiste locatie!