Kasteel van Poeke

Erfgoed
Kasteel van Poeke

Kasteelpark met magistraal kasteel

Poeke
Straat + huisnummer
Kasteelstraat 38
9880 Poeke

Een tijdreis naar de 18e eeuw? Het kan in Aalter! Het Kasteel van Poeke neemt je mee terug naar een tijd waar voorname Dames en Heren picknicken op perfect onderhouden gazons.

aalter_kasteelpark_van_poeke-11.jpg

Beleef het kasteel van Poeke

Het Kasteel van Poeke ademt nostalgie en elegantie, met zijn sierlijke ornamenten en neoclassicistische architectuur die direct in het oog springt met zijn kenmerkende roze gevels.

Naast het hoofdgebouw vind je nog andere prachtige bouwwerken op de site, waaronder een koetshuis, paardenstallen, een conciërgewoning en een hoeve. 

Om het kasteel en de tuinen volledig te ervaren, kun je een gids boeken om geen enkel detail van de boeiende geschiedenis te missen. 

Bezoek de kasteeltuinen

Wil je de kasteeltuin en het park verkennen? Dat kan! De tuinen zijn dagelijks open van zonsopgang tot zonsondergang.

Elke eerste zondag van maart tot en met november zijn er gratis gegidste natuurwandelingen, waarvoor je niet hoeft in te schrijven.

Ontdek Poekekasteel met een PodWalk

Een PodWalk, dat is luisteren terwijl je wandelt. Laat je leiden door niemand minder dan VRT-gezicht Arnout Hauben terwijl je wandelt door de omgeving én de geschiedenis van het Poekekasteel. Hiervoor hoef je enkel de VRT PodWalks app te downloaden.

Klaar om terug te reizen naar de 18e eeuw? Sluit je aan bij kasteelheer Charles Florent Idesbalde de Preud'homme d'Hailly en ontdek waarom deze plek zo'n bijzondere aantrekkingskracht had.

De Poekekasteel Wandelroute

Liever zonder podcast op stap? De Poekekasteel Wandelroute beslaat ongeveer 9 kilometer door de schilderachtige omgeving van Aalter. Je kunt er eerst dus genieten van het uitzicht op het Kasteel van Poeke, omringd door zijn kasteelpark. Je passeert ook de Artemeersmolen, een 19e-eeuwse korenwindmolen in bedrijf als ambachtelijk molenaarsbedrijf. De route voert langs het charmante dorpje Kanegem, met zijn schilderachtige straatjes en bloemrijke omgeving.

Wil je deze wandelroute downloaden voor onderweg? Ontdek de volledige Poekekasteel Wandelroute op routen.be.

Download de route 

2 wandelaars door het kasteelpark van Poeke
Terrasjes en bezoekers in Poeke dorp

En dan ... een hapje en een drankje!

Wanneer je honger hebt gekregen na je ontdekkingstocht door het kasteel en zijn tuinen, kun je terecht in een van de vele restaurants en cafés in Aalter. Hier kun je genieten van lokale gerechten en specialiteiten, bereid met verse ingrediënten uit de streek. Probeer eens een van de lokale restaurants zoals 't Vijfde Seizoen, Calla's of Restaurant Woestyne, of reserveer een tafel bij Kasteel Nobelstede voor een unieke culinaire ervaring.

En waarom zou je niet blijven overnachten om nog meer van deze charmante regio te ervaren? Aalter biedt heel wat gezellige accommodaties, perfect voor een ontspannen verblijf. B&B en vakantiewoning Het Eycken Huys in Aalter en B&B Lomolen in Lotenhulle zijn beide uitstekende opties, waar je kunt genieten van comfortabele kamers en gastvrije service.