Bruisend toeristisch centrum Huysmanhoeve

Erfgoed
Bruisend toeristisch centrum Huysmanhoeve

Provinciaal Streekcentrum, erfgoed van iedereen

Eeklo
Straat + huisnummer
Bus 1
9900 Eeklo
E-mail
Telefoonnummer
+3293778600
Link

Als er één plek is in het Meetjesland die iedereen kent, dan is het wel de Huysmanhoeve. Dit iconische gemeenschapscentrum werd gebouwd in de 17de eeuw en doet vandaag dienst als Provinciaal Streekcentrum. Hier starten tal van fiets- en wandelroutes, nemen klein en groot deel aan activiteiten en komen scholen op bezoek voor onvergetelijke educatieve dagen. 

Tip: wandel zeker ook eens doorheen de boomgaard, de kruidentuin, de bessentuin en de moestuin. Een streling voor het oog én voor al je andere zintuigen.

De hoeve wordt uitgebaat door de provincie, maar krijgt ook z’n typische ziel dankzij de vrijwilligers die elke dag weer de handen in elkaar slaan. Het centrum is er dan ook voor én door iedereen in het Meetjesland.

Huysmanhoeve vanuit de lucht.jpg
Dit krijg je als een drone over de site vliegt of als je op de windmolens rond de Huysmanhoeve klimt

De Huysmanhoeve ontdekken met het gezin

Kom je langs met de kinderen of vrienden? Hou je dan klaar voor een dagje vol spel- en ontdekplezier. In de Huysmanhoeve kan je vlot laveren tussen kunst, spel, ontspanning en een lekker drankje. 

In de tentoonstellingsruimte beleef je tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Raadpleeg zeker de agenda voor het actuele aanbod. 

Geniet tijdens de zomer van woensdag tot zondag van onze cafetaria en spring eens binnen in ons winkeltje en infokantoor. Betalen met Payconiq is geen probleem.

Koken in de modderkeuken

Samen een spelletje spelen? Probeer de krulbolbaan of de boerengolf – of kies voor gezelligheid met een gezelschapsspel in de streekbar, met een drankje en een delicatesse uit de streek erbij. De kinderen leven zich wel uit in de modderkeuken, het bomenparcours of elders op het grote domein.

Natuurlijk kan je het hele Meetjesland ontdekken vanuit de Huysmanhoeve. Hier vertrekken verschillende wandel- en fietsroutes naar alle uithoeken van de streek. Spring zeker eerst binnen bij het Infokantoor Meetjesland in het woonhuis.

Huysmanhoeve.jpg
Het poortgebouw (13de eeuw) is het oudste gebouw van Eeklo en misschien wel van het Meetjesland

Bezoeken met een groep

Bij de Huysmanhoeve kan je ook terecht voor een gevarieerd groepsaanbod. Zoek je met je vereniging of bedrijf iets origineels voor je volgende samenkomst? Dan vind je vast je gading in de groepsformules. 

Zo kan je kiezen uit boeiende gidswandelingen (mét streekbier en sneukelhapje), koffie en gebak, een spannende zoektocht, een ontspannende wandeling, een potje boerengolf… Waar je ook van houdt, er is vast een formule die bij je past.

Je kan tijdens de openingsuren ook in groep de hoeve bezoeken – zonder reservatie. Laat dan wel even op voorhand weten dat je er aankomt. Wil je met je groep de streek verder ontdekken, dan kan je genieten van een van de vele wandeltochten. 
 

De troeven van de Huysmanhoeve

  • Uitgebreid aanbod voor jong en oud
  • Voor families, vrienden én groepen
  • Verschillende activiteiten voor kinderen
  • Gratis toegang tot het domein
  • Ruime parking
  • Tal van wandel- en fietsroutes

Ontdek ons programma hier

De zomer op de Huysmanhoeve