Fietsen langs kreken vanuit Huysmanhoeve

Fietsen langs kreken vanuit Huysmanhoeve

Via de Eeklose poort naar het krekengebied

Zijn de beentjes ingesmeerd en ben je klaar voor een dagje natuurbewondering op twee wielen? Probeer dan de kreken fietsroute uit die vertrekt (én weer aankomt) bij de Huysmanhoeve in Eeklo. 

Download de route hier

Stoom jezelf en je gezelschap klaar voor een fikse tocht van 52,6 kilometer langs pittoreske dorpjes, groene dreven, indrukwekkende bossen en fabelachtige kreken. Vergaap je aan zeldzame vogelsoorten, weelderige begroeiing en vooral: de absolute rust die heerst in dit waterlandschap. Vooruit, trappen maar!

Op de zolder van de Huysmanhoeve leer je oude Meetjeslandse beroepen kennen
De zolder van het woonhuis in de Huysmanhoeve
De erfgoedverzameling van VVV Eeklo doet heel veel nostalgie boven drijven
Snuisteren in de erfgoedverzameling van VVV Eeklo

Vertrek op een wondermooie tocht

Je duwt je tweewieler tot aan het noordelijke stuk van het fietsnetwerk, waar je knooppunt 93 volgt doorheen het krekengebied. Deze regio is er eentje van een onovertroffen natuurpracht. Sint-Laureins en Assenede staan te boek als dé krekengemeenten in Vlaanderen.

De Boerekreek is de meest uitgestrekte van alle kreken. Bovendien is er ook een provinciaal centrum aan gekoppeld. Maar ook de Oostpolderkreek biedt je prachtige vergezichten – wandel zeker eens op de langgerekte vissteiger.

Weg 4G, hallo pure beleving

De verleiding is ongetwijfeld groot om de picture perfect landschappen instant op je Instagram of Facebook te zwieren, #meetjesland #routen please!

Maar een tocht zoals deze geeft je toch ook een unieke kans om even niet verbonden te zijn. De haastigheid achter je te laten en even écht in contact te komen met wat je beleeft.

Geniet van de overweldigende uitzichten over het Leopoldkanaal of de Bentillekreek. Stap eens af aan het witte kerkje van Sint-Jan-in-Eremo. Of breng een bezoekje aan Watervliet – één van de 15 mooiste dorpjes van Vlaanderen met z’n prachtige kerk en pittoreske straatjes.

Huysmanhoeve fietsroute.jpg
Het 'meetje' van Meetjesland spreekt je toe 'op de voute'

Smulpauzes zijn toegestaan

En als al dat fietsen en bewonderen je met honger heeft opgezadeld, ga dan lekker genieten in Palingrestaurant Polderzicht in Sint-Jan-in-Eremo, waar ze maar liefst 10 verschillende bereidingen van deze vis voor je klaarstomen. 

Mag het iets kleiner zijn? Dan smul je van perfect gebakken pannenkoeken, hartige snacks of een smakelijk ijsje in Brasserie Niveau in Watervliet. De perfecte stop voor een perfecte fietstocht.

Terminus: de Huysmanhoeve!

Veilig en wel terug aan je vertrekpunt? Neem dan even de tijd om ook nog van de Huysmanhoeve zelf te genieten. Laat je kinderen vrijuit spelen op het domein, in de modderkeuken of de toffe speeltuin. Neem gerust een lekker drankje in de cafetaria, bezoek de lopende tentoonstelling of probeer een van de volksspelen uit. Picknick in de natuur of leer bij over het Meetjeslandse erfgoed.

Kortom, op de Huysmanhoeve is er voor ieder wat wils. En als alle activiteiten uitgeprobeerd zijn, kan je nog altijd gewoon tot rust komen in de prachtige, idyllische omgeving. Héérlijk ontspannen, hier in het Meetjesland!

Fiets deze tocht vanuit de Huysmanhoeve

Ontdek dat de Huysmanhoeve een uitstekende poort is naar het krekengebied en ga op pad. Check deze fietsroute.

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de kreken fietsroute vanuit de Huysmanhoeve op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

Leopoldkanaal_DavidSamyn.jpg

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de kreken fietsroute vanuit de Huysmanhoeve op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Bus
9900 Eeklo
Length
54,7 km
Time
2u 55m
Terrain
93% Verhard
Actions
Bekijk deze route