Hotel Cleythil

Hotel Cleythil

Gerenoveerde hoeve in Maldegem

Maldegem
Capaciteit
1 - 50 Personen
Straat + huisnummer
KLEITKALSEIDE 193
9990 Maldegem
E-mail
Telefoonnummer
050300100
Reservation
Online boeken
Link

Op zoek naar de perfecte uitvalsbasis voor je ontdekkingstocht door het Meetjesland? Pak je koffers en ga mee op weg naar het Cleythil Hotel in Maldegem, Oost-Vlaanderen. Net op de grens met West- en Zeeuws Vlaanderen, op 20 minuten rijden van het historische Brugge & Damme vinden we dit pareltje terug. De perfecte start voor landelijke fietstochten of culturele uitstapjes!  

Voor prinsen en prinsessen

Logeren in het Cleythil Hotel is een belevenis op zich. Je betreedt een prachtig gerenoveerde hoeve, midden in het historische Meetjesland. Tip: de eeuwenoude boogkelder van het gebouw moet je zeker gezien hebben! 

De grote, typische binnenkoer met waterput, wal en inrijpoort ademen een eeuwenoude geschiedenis uit. Het huidige hotel is hedendaags ingericht, in een gebouw dat is ontstaan uit een 12de-eeuwse proosdij. Oude overblijfselen zoals de oude kerktoegang en de ronde pilaren aan de inrit herinneren je aan het verleden van dit beschermde monument.

Geschiedenis bovenop een heuvel

Cleythil Hotel ligt bovenop een heuvel die in het middeleeuwse Vlaanderen ’Cleythil’ werd genoemd, vanwege de zware klei waaruit de heuvel is samengesteld. De oorspronkelijke nederzetting op deze heuvel werd in de 9de eeuw gesticht door uit Frankrijk gevluchte Franken die de ’lieden van Papo’ werden genoemd, waaruit de naam ’Papinglo’ is ontstaan.

 Na eeuwenlang als religieus centrum te hebben gediend, heb jij nu de kans om op deze unieke locatie te genieten van de prachtige omgeving.

Plezier voor al je zintuigen

Elke kamer van het Cleythil Hotel is voorzien van airconditioning, gratis internet en een zithoek. Je logeert er hedendaags en comfortabel met alle wenselijk comfort.

Dan kan je je loslaten op het uitgebreide ontbijtbuffet. Liever glutenvrij? Laat het hen even weten en het wordt voor jou voorzien. Zet je goedgevulde bordje op de tafel neer en kijk verbluft naar het indrukwekkend panoramisch zicht. Je vergaapt je aan de schoonheid van de velden, de dreven en de bossen van het Drongengoed.  

Lekker dineren in het restaurant

In het verfijnde restaurant 'Papinglo' word je verwelkomd door chef Jens Goethals en zijn jong dynamisch team. Ze verwennen je met een bijzonder gevarieerd à la carte-menu vol seizoensgebonden producten. 

Zowel voor klassieke gerechten als wereldse nieuwigheden kan je hier terecht. Je kan hier in een losse sfeer gemoedelijk komen smullen voor je lunch of je diner, vergezeld van een deskundig uitgezocht glaasje wijn. 

Een paradijselijke omgeving

Vanuit de ruime en rustige kamers geniet je van een weids zicht over de velden, dreven en bossen in de omgeving van het hotel. De kamers, ontbijtruimte en de grote tuin van maar liefst 12.000 m² bieden uitzicht op het eindeloze landschap van het Drongengoed. 
Je kan ook voluit gebruik maken van de strategische ligging van het hotel. Cleythil Hotel ligt op slechts 20 minuten rijden van het historische Brugge en op minder dan 30 minuten van het gezellige, monumentale Gent. Je ziet: je hebt je tal van mogelijkheden voor een fijne daguitstap. Ook het mondaine Knokke, Sluis, de Noordzee, het strand en het natuurmonument ’t Zwin liggen op minder dan een halfuurtje van je vandaan.

Rijdend en ander vertier

Het Meetjesland is een dynamische plattelandsregio met heel wat mooie fietsroutes, waarvan de allermooiste start ter hoogte van het Cleythil Hotel. Je rijdt er langs – vaak voor auto’s verboden - idyllische stukjes natuur en weiden met voornamelijk grazende paarden. 

De vele velden worden afgewisseld door bossen en stukjes beschermd natuurgebied. Ideaal dus voor een geslaagde fietsvakantie. Het Cleythil Hotel stelt voor zijn gasten fietsen ter beschikking die je van tevoren kan reserveren. In de foyer van het hotel vind je alle informatie terug over deze en andere omliggende routes. Wil je liever ongegeneerd ontspannen of wat rust na een intensieve fietstocht? Dan kan je de private buitensauna huren of op het heerlijke terras aan een drankje nippen.

Boek jouw verblijf in het hotel

Cleythil Hotel is uitstekend gelegen om de mooiste plekjes van het Meetjesland te ontdekken? Wil je hier verblijven? Boek dan jouw kamer via de website van het hotel!