Restaurant-Boutique hotel Sies

Restaurant-Boutique hotel Sies

Op Stee Watervliet in een historische context in een authentieke pastorie

Sint-Laureins
Capaciteit
10 Personen
Straat + huisnummer
STEE 5
9988 Sint-Laureins
E-mail
Telefoonnummer
+3293736510
Link

Ben je op zoek naar een heerlijk verblijf in een hotel met een historische achtergrond in onze prachtige streek? Zoek dan niet verder! Welkom op het voormalige adres van pastoor Sies, thans een prachtig hotel.

De locatie is al de moeite. De pastorij stopt zich even weg in de hoek van het historische Stee in Watervliet maar eens je via het fietsnetwerk het plein wordt over gestuurd, kan je er niet meer naast kijken. Overal waar je kijkt, gaapt de geschiedenis je aan: de Meester van Frankfurt, de kerk die ook wel eens kathedraal van het Noorden wordt genoemd, de boterbank, de kiosk, het dorpshuis en dan de mooiste gevel van al: de pastorie.

In de wereld van Sies

De wereld van het Boutique Hotel 'Sies' opent zich tijdens een verblijf in één van de vier comfortabele kamers, het uitgebreide ontbijt, het uitzicht op de tuin en de vriendelijke service. Er zijn vier kamers voor twee personen. De kamer 'Paster Sies' met kingsize dubbelbed is effectief de voormalige slaapkamer van de pastoor. De kamer "Pauline" verwijst naar de mama van de pastoor. Zij was getrouwd met Charles en ze hadden 6 kinderen. De kamer 'Clément' verwijst naar één van de twee beste vrienden van Sies, jager-stropers die samen met de pastoor wel een glaasje lustten en al eens bleven hangen.  Die andere vriend 'Gaston' heeft ook een kamernaam gekregen. Alle vier de kamers zijn uitstekend uitgerust.

De kamers bij Sies zijn hoofs ingericht en verwijzen bij naam naar het leven van pastoor Sies
Schitterend uitzicht op de tuin en het Stee vanuit de kamers bij Sies Boutique Hotel

Uitstekend restaurant

Je geeft graag een gastronomische toets aan jouw verblijf in het Meetjesland? De chef-kok, Tim, is een geboren en getogen Watervlietenaar met jarenlange ervaging in gerenommeerde restaurants in Zeeuws-Vlaanderen. Hij heeft een hart voor wat bijzonder lekker is en waar ook een verhaal aan gekoppeld is. Hij leerde thuis hoe koken toveren kan zijn. Gastvrouw Anne volgde de stroom van het nabijgelegen Philippine net over de grens, richting Watervliet. Een warme glimlach en oog voor detail, dat onthouden we. Eerlijke gerechten met een pittige toets. Eigenzinnige gezelligheid. Zeeuws-Vlaanderen en Meetjesland in één beleving, zeg maar.

In de buurt

Dat brengt ons bij de bijzondere ligging van het dorp Watervliet, een dorp met geschiedenis. Er is de geschiedenis van de guitige pastoor Sies maar er is zoveel meer. Hier in de gemeente Sint-Laureins liggen de grootste kreken die ten zuiden van de Westerschelde te vinden zijn. Een bijzondere beleving want vaak moet je fietsen of wandelen tot vlakbij de kreek om te zien wat voor gigantische waterplassen het zijn, oases van rust ook. Dat heeft dit stukje authentiek Vlaanderen, of je nu aan de Belgische of Zeeuwse zijde vertoeft, in overvloed te koop: rust en authenticiteit. Beter kunnen we een verblijf bij Sies niet omschrijven.