Leuke pop-up zomerbars in het Meetjesland

Leuke pop-up zomerbars in het Meetjesland

Parelen en borrelen

Daar is de zon, en daar zijn de zomerbars. Het Meetjesland barst van de pop-ups, vaak kleinschalig en altijd gezellig. Een selectie.

Tuincafé Achter 't Hekken in Vinderhoute

In pop-up tuincafé Achter ’t Hekken kunnen fietsers en wandelaars genieten van de inspirerende bloemen- en moestuin. Je krijgt er naast drankjes ook huisgemaakte patisserie, ijsjes, tapas en een lunchkaart. Alle producten zijn aangekocht in Lievegem zelf. De ligging tussen de Oude Kalevallei en de Vinderhoutse bossen is ronduit ideaal. 

Achter 't Hekken, Bergstraat 18, Vinderhoute.
Open van midden mei tot midden september, van donderdag tot en met zondag en op feestdagen, van 11.30 tot 19 uur.

Check de Instagram

bushoeve1.jpg

De Bushoeve in Eeklo

Hoevewinkel De Bushoeve opent in de zomermaanden zijn hoeveterras. Je kan er uiteraard genieten van huisbereid hoeveijs, maar ook gewoon een drankje drinken. De locatie is idyllisch: een typisch Meetjeslandse hoeve in een landelijke straat, op een boogscheut van de Huysmanhoeve. Verschillende fietsroutes liggen vlakbij.

De Bushoeve, Bus 10, 9900 Eeklo.
Open bij mooi weer. 

Volg  op Facebook
 

Midden de akker in het landelijke Heine nabij Kaprijke
Gezellig petanquen aan de Heinehoeve in Kaprijke

Heinehoeve in Kaprijke

Als je in zo’n prachtige omgeving woont als de Heinehoeve, wil je dat delen met anderen. De zomerbar in de hoeve garandeert sfeer en entertainment voor jong en oud, tegen betaalbare prijzen. De drank- en wijnkaart is top en de hoeve ligt vlak bij een fietsknooppunt.

Heinehoeve, Heinestraat, 9970 Kaprijke.
In juli en augustus open bij goed weer, van woensdag tot en met zaterdag van 14 tot 23 uur en op zondag van 11 tot 23 uur.

Volg op Facebook

Carmello: gezelligheid in Adegem
Carmello in Adegem

Carmello Summerbar in Adegem

Carmello Summerbar nodigt je uit om een hele dag te blijven luieren. ‘s namiddags krijg je er allerlei zoets voor de kiezen, waarna je meteen de apero kunt inzetten met een cocktail of mocktail en heerlijke tapas. De strandstoelen en petanquebaan zorgen voor het zuiderse vakantiegevoel.

Carmello Summerbar, Oosteindeke 45, 9990 Adegem.
Elke dag open van 14 tot 22 uur behalve op maandag.

Check de Instagram

De Appeltuin, een plek voor jonge mensen!
Ambiance in de Lowijk Lovendegem

De Appeltuin in Lovendegem

De naam zegt het zelf: De Appeltuin is een zomerbar in een authentieke appelboomgaard met hier en daar een schaap. Op het menu staan onder meer appelsap en vlierbloesemlimonade, thee, cocktails, streekbieren, verse dagsoep en hapjes, recht uit de tuin en met de nadruk op biologisch en lokaal. Af en toe kun je hier ook een concertje meepikken. En het is de ideale start- of aankomstplaatsplaats voor een fietstocht of een wandeling in de Oude Kalevallei.

De Appeltuin ligt in het steegje tussen de Brouwerijstraat en de Ganzenvijver. Vanaf de Lobrug leiden de wegwijzers je naar de zomerbar.
Open van 13 mei tot en met 10 september als het niet regent. Op woensdag van 13 tot 23 uur, op donderdag en vrijdag van 15 tot 23 uur en op zaterdag en zondag van 11 tot 23 uur.

Check de Instagram

slenne_zomert.jpg

Slenne Zomert in Sleidinge

De horeca op het dorp in Sleidinge hebben de handen in elkaar geslagen voor een zomerterras op de groenzone tussen kerk en dorpsplein. Als het regent openen ze gewoon zelf hun café. En de lokale verenigingen zorgen altijd wel voor veel ambiance in het dorp, dus een passage langs Sleidinge is altijd de moeite waard. Even verderop richting Lembeke is er nog een groot zomerterras, achteraan Café Matheus, trouwens. Keuze genoeg.

Slenne Zomert, op het dorp van Sleidinge.
Open van van woensdag tot zondag vanaf 15 uur.

Check de Instagram

tuincafe_t_wegeltje_in_vinderhoute.jpg

't Wegeltje in Vinderhoute

Tuincafé ’t Wegeltje vind je achter een grote poort, een beetje verscholen in Vinderhoute-dorp, vlak bij de Vinderhoutse bossen en fietsknooppunt 54. Als moeder van kinderen met een beperking startte Ann De Ruyter het tuincafé om mensen met een beperking te onthalen. ‘t Wegeltje is dan ook geen doorsnee café, maar eerder een plaats waar je naartoe gaat voor een goede babbel. Elke dag is er iets zoets en hartigs, zoals huisgebakken pannenkoeken en hoeveijs recht van de boerderij. Af en toe is er een tentoonstelling en een streepje muziek. 

’t Wegeltje, Pastoor Moernautstraat 54, 9921 Vinderhoute.
Van april tot eind september elke dag open bij goed weer, van 13 tot 20 uur.

Volg op Facebook

The Summer of 23 in Lembeke

De Lembeekse cafés Starboys en Bardot slaan deze zomer de handen in elkaar voor The summer of 23 in Lembeke-centrum. Dat is een deels overdekte pop-up met heerlijke cocktails, een frisse pint, homemade ice tea, koffie en meer. Ook de catering komt uit eigen huis. In de strandstoelen kun je gezellig bijpraten terwijl het jonge grut zich uitleeft in de speeltuin met springkasteel en de zandbak. 

The Summer of 23, Lembeke-dorp.
Open van 1 juli tot en met 7 augustus, van woensdag tot en met maandag, telkens vanaf 14 uur. De pop-up sluit in de week om 23 uur en in het weekend om 24 uur.

Medebrouwerij en terras in Oosteeklo

Boerderij-Imkerij-Medebrouwerij MHD is een echte natuuroase, met onder meer een bloemenweide, een hoogstamboomgaard en een kikkerpoel. De sapjes op het zomerterras komen uiteraard uit de eigen boomgaard. Appels, peren, pruimen, kersen en krieken: voor elk wat wils. Van de honing uit de imkerij wordt mede en honingbier gemaakt en er is ook fruitwijn. Mooi meegenomen: het terras ligt tussen fietsknooppunt 58 en 26.

Medebrouwerij Marion Dhondt, Vlasgaardstraat 26, 9968 Oosteeklo.
Open van juni tot september op zonnige dagen behalve op dinsdag, van 11 tot 17 uur.

Meer over deze plek

Zwijntjeshof in Evergem

Een kindvriendelijke pop-upbar op een boerderij in een groene omgeving: what’s not to like? De bar van het Zwijntjeshof biedt lekkere drankjes en ijsjes. De ouders kunnen zich uitleven op de petanquebanen en voor de kleinsten is er een zandbak, een speelhuisje, een grote tuin en een springkasteel. Tussen 14 en 14.45 uur kunnen ze onder begeleiding van boerin Els een bezoekje brengen aan de knuffelschuur, waar ze alle boerderijdieren leren kennen.

Zwijntjeshof, Zevekotestraat 16, 9940 Evergem.
Open van 18 juli tot en met 24 augustus, op dinsdag van 14 tot 22 uur, op woensdag en donderdag van 14 tot 18 uur.

Check de website

De Kalevalleihoeve in Lovendegem

Op de grens tussen Merendree en Lovendegem ligt de idyllische straat Valleiweg. Hier staat de Kalevalleihoeve, waar landbouwer Ghislain Martens al vele decennia actief is. Ghislain houdt ervan om op zijn bedrijf mensen te ontvangen: op zijn zwerfwagenparking om te logeren, op zijn huifkar om de nabije natuurgebieden mee te gaan verkennen en tijdens de zomer in zijn prachtige pop-upbar. De gulle glimlach van Ghislain krijg je er gratis bij.

De Kalevalleihoeve, Valleiweg 1, Lovendegem.
Elke dag open vanaf 13u.

Volg op Facebook

summer_pop-up_lievegem.jpg

Summer Pop-Up Lievegem in Waarschoot

Samen met enkele vrienden nam cafébaas Michiel Claeys van 't Durp het initiatief om op het dorp van Waarschoot, onder de bogen van de vernieuwde Sint-Ghislenuskerk, een pop-up te openen tijdens de maanden juni en juli. Waarschoot is al een écht horecadorp waar de terrasjes bloeien en groeien, maar deze stopplek in het centrum is zeker een extra meerwaarde. 

Summer Pop-Up Lievegem, aan de kerk van Waarschoot.
In juni en juli open van woensdag tot zaterdag vanaf 15u, en op zondag vanaf 11u. 

Volg op Facebook

Lovendegem Haantjen 2.jpg

Download de Lieve fietsroute langs pop-up zomerbars

De Lieve fietsroute van 50 kilometer verbindt maar liefst 6 van de heerlijke pop-up zomerbars in deze lijst. 

Bekijk en download de route

Nog zomerse terrassen?

Met fiets- en wandeltips!