Gezellige terrasjes in het Meetjesland

Gezellige terrasjes in het Meetjesland

Zomer in je glas

Een greep suggesties aan gezellige terrasjes die het Meetjesland te bieden heeft. Met telkens een fietsroute of wandeltip in de buurt erbij. Lekker luieren in de zon, drankje in de hand, tapaatje erbij: zomer in je glas!

12_verhalen_vliethoeve.00_00_06_06.still002.jpg

De Vliethoeve in Assenede

Els van de Vliethoeve besliste in de zomer van 2010 om een pop-upterras te organiseren in de tuin van haar boerderij. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: het tijdelijke terras is intussen definitief geworden. Des te beter voor ons, want het is de ideale locatie voor een uitstapje met het hele gezin, met een zandbak, schommels en glijbanen, en bovendien een kinderboerderij met geitjes, schapen en een hangbuikzwijn. Op het menu: hoeve-ijs, wafels, pannenkoeken met landbouwproducten uit de regio en streekbiertjes. Ook de omgeving mag er zijn. Je zit hier pal in het ontroerend mooie Asseneedse krekenlandschap.

Smoutersdijkstraat 11, 9960 Assenede

Ontdek de Vliethoeve 

meetjesland_basvanoortlr-26.jpg

‘t Rootjen in Eeklo

Het ‘Rootjen’ tussen de kerk en de gezellige markt van Eeklo is een begrip in de streek. Hier, met zicht op het 16de-eeuwse stadhuis, vind je de ene gezellige horecazaak naast de andere. De terrassen van al die cafés samen vormen het breedste terras van de regio. Proef zeker eens het huisbier Lotjen. Dat is Eekloos voor schatje, maar ook de naam van het standbeeld voor het stadhuis. In plaats van een hoofd heeft ze een kool - een verwijzing naar de herbakkerslegende. Elke Eeklonaar geeft je met plezier meer tekst en uitleg.

Markt, 9900 Eeklo

Chaplin WEB.jpg

Chaplin in Lovendegem (Lievegem)

De zon op je snoet, de zon op je bord: het terras van Chaplin is de moeite waard. Alleen al door het ingebouwde zwembad – niet dat je erin mag plonzen, maar het geeft toch wat meer cachet. Je komt hier voor de cocktails en mocktails, maar ook voor een stevig ontbijt of lunch. En in de namiddag zijn er pannenkoeken, wafels en ijs. De Oude Kalevallei, een van de mooiste natuurgebieden uit de streek, ligt om de hoek.

Grote Baan 240, 9920 Lovendegem

Leer Chaplin beter kennen

PIO IN de Wolf.JPG

Herberg In De Wolf in Watervliet

Je zou het niet meteen verwachten in zo’n klein dorpje, maar Watervliet is een echt horecaknooppunt. Aan het historische Stee vind je heel wat leuke terrassen. Een aanrader is herberg In de Wolf, genoemd naar het wolvenbeeld van Chris Ferket dat iets verderop staat. Het supergezellige terras spreekt tot de verbeelding. Alles in een vintage jarenzestigsfeertje op een boogscheut van het krekengebied van Sint-Laureins. Wil je hier wat langer vertoeven, dan kun je een pipowagen huren in de tuin, omringd door weidse velden.

Ketterijstraat 36, 9988 Watervliet

Welkom bij herberg In De Wolf

preview_Drongengoed_Knesselare14 (1).jpg
Drongengoedhoeve Drongengoed Ursel (3).jpg
Drongengoedhoeve Drongengoed Ursel (7).jpg
Drongengoed fietsroute.jpg
Header Drongengoedhoeve.jpg

Drongengoedhoeve in Ursel (Aalter)

Met zijn 750 hectare is het Drongengoedbos het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen, vol fraaie dreven en heiderelicten. Je waant je er bijna in de Hoge Venen. De hoofdingang van het bos is de Drongengoedhoeve. Een gebouw met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1746, maar eerlijk is eerlijk: de plek is vooral populair door zijn cafetaria en het heerlijke terras. De ideale plek voor een streekbiertje en enkele Meetjeslandse specialiteiten. Breng vooral ook een bezoekje aan de moestuin met vergeten groenten en kruiden.

Drongengoedweg 9, 9910 Ursel

Bezoek de Drongengoedhoeve per fiets of te voet!

sint-laureins_westtoer_c_2923_jan_dhondt_atelje_d_1g3a1950.jpg

De Roste Muis in Waterland-Oudeman (Sint-Laureins)

Naar verluidt durfde de 19de-eeuwse uitbaatster van De Roste Muis wel eens op de tafel te dansen en onzedig met de benen in de lucht te zwaaien, maar die tijden zijn al lang voorbij. Het terras van de kroeg annex restaurant is nu de grootste bezienswaardigheid, met misschien wel het mooiste uitzicht van het Meetjesland.

Je kijkt er uit op het schilderachtige kerkje van Sint-Jan-De-Doper, de Oudemanskreek en de omringende polders. Hier eet je paling, dé Meetjeslandse specialiteit, en drink je het speciale Muizebier van het huis. Leuk extraatje: De Roste Muis heeft sinds kort ook een zelfpluktuin, met tulpen van april tot eind mei. Daarna komen er andere bloemen als dahlia’s, klaprozen, zonnebloemen en wildbloemen. Trakteer jezelf op een zelfgeplukt boeket!

Drijdijk 2, 9988 Waterland-Oudeman

Stop eens aan De Roste Muis

jachthaven_eeklo.jpg

Taverne De Jachthaven in Eeklo

De Eeklose Vaart is een afgesneden zijarm van het Schipdonkkanaal. Denk: weg van alle drukte, met zicht op het kabbelende water. Dat en meer kun je beleven van op het terras van taverne De Jachthaven. Je kan er snacks eten en in de namiddag ook ijs, pannenkoeken en wafels. Allemaal gemaakt met verse kwaliteitsproducten uit de streek, op een van de gezelligste plaatsen van Eeklo.

Jachthaven 1, 9900 Eeklo

Meer info over Taverne De Jachthaven

Van Kerrebroeck.jpg

Op de Markt van Aalter

Nog zo'n topplek in de zomer is de Markt van Aalter. Midden de Markt, in de schaduw van de kerktoren, staat een prachtige kiosk. Op zonnige momenten is dit een heerlijke plek om te vertoeven. De keuze aan horecazaken mét terras is er groot.

Markt, Aalter

Ontdek ook enkele zomerse pop-up bars in het Meetjesland

Inclusief een pop-up bar fietsroute langs De Lieve