B&B Beaux Temps

B&B Beaux Temps

Verblijf te midden het groen van Aalterse dorp Lotenhulle

Aalter
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
LODORP 41
9880 Aalter
E-mail
Telefoonnummer
051687052
Link

Beaux Temps B&B is goed bereikbaar vanaf Brugge of Gent. Midden in het Aalterse dorp Lotenhulle vind je een charmante woning waar je welkom bent voor een plezierige overnachting in een comfortabele kamer. In de ochtend staat een goed verzorgd continentaal ontbijt voor je klaar.

De gasten die je voorgingen, roemen de vriendelijke ontvangst door de uitbaters. Zij maken je vanaf het begin duidelijk dat je hier welkom bent. Gastvrijheid schrijft men hier met hoofdletters en een stapje extra doen ziet men hier als normaal.

Wat je moet weten over Beaux Temps B&B

Er zijn twee kamers beschikbaar. De ene kamer beschikt over twee eenpersoonsbedden, de ander over een dubbel bed en een slaapbank. Deze kamer is ook geschikt voor 3 personen. Het is van belang te weten dat de badkamer en het toilet gedeeld zijn. Huisdieren zijn niet welkom. Extra bedden voor kinderen zijn niet bij te plaatsen in de kamers. De kamers zijn eenvoudig, maar gezellig ingericht. Het herenhuis is authentiek, inclusief krakende vloeren, waardoor je je snel op het gemak voelt hier.

De extraatjes bij Beaux Temps B&B

Een van de prettigste zaken bij een verblijf in een B&B is het verzorgde ontbijt. Dat is bij Beaux Temps zeker ook een van de pluspunten. Het is fijn om je welkom te voelen en wat is dan beter dan genieten van vers brood en pittige koffie? Voor de gasten die erop uit willen om de omgeving te verkennen, is Beaux Temps B&B een strategisch vertrekpunt, in een van de mooiste gebieden van België. Maar ontspannen doe je er ook op het terras of in de tuin. Met een drankje op het ligbed in de goed onderhouden tuin houd je het op een warme en zonnige dag zeker wel uit. Overigens is er ook gratis WiFi beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes.
 

Beautemps-1LR.jpg

Hoe kom je bij Beaux Temps B&B?

Met de auto is Aalter goed bereikbaar via Brugge en Gent. Over parkeren hoef je je geen zorgen te maken. Dat is gratis en je hoeft niet te reserveren. Maar ook als je met het openbaar vervoer wilt komen, is dat geen probleem. Aalter heeft een station waar vier lijnen liggen. Het station maakt onderdeel uit van lijn 50A (Brussel-Oostende.) Het busstation ligt op maximaal 3 minuten lopen van het centrum van Aalter. Je reist via diverse nabij gelegen steden richting Aalter. Er is een bus vanaf het vliegveld Brussel, Brugge en Eeklo. Maar als je een dagtochtje in de omliggende dorpen maakt, bereik je ook met buslijn 87 eenvoudig het dorp.

Voor wie is Beaux Temps B&B geschikt?

Omdat de B&B gelegen is in een mooi natuurgebied waar veel mogelijkheid is om te wandelen en fietsen, is dit voor liefhebbers van die activiteiten een goede keuze. Als je van rust houdt in een landelijke omgeving voel je je hier ook op je gemak. Het is ook mogelijk om een aantal cultuursteden in Oost-Vlaanderen te gaan bekijken. Ook voor een gezin met kinderen is Beaux Temps derhalve een mooie optie voor een elk-wat-wils-vakantie.

Beautemps2LR.jpg

Wat je moet weten over Aalter

Al tijdens de prehistorie woonden er mensen op de plaats waar Aalter nu ligt. Dat is niet verwonderlijk, omdat hier een relatief hoog gelegen zandgrond is gelegen, die veiligheid biedt voor de grillen van de zee. De naam Aalter wordt in geschriften al voor het jaar 1000 genoemd. Vandaag de dag is het een moderne plattelandsgemeente met bijna 30.000 inwoners en een eigen station aan de lijn Brussel-Oostende.  Het is goed toeven in Aalter. Tijdens je verblijf in Beaux Temps bezoek je de bezienswaardigheden die de gemeente rijk is. Het kasteel Nobelstede dateert uit de 16e eeuw. De Corneliuskerk geeft een mooi voorbeeld van de laatgotische bouwstijl. Van de Warande molen is slechts een restant over, dat voor de liefhebber echter boeiend kan zijn.

Zandig Vlaanderen

Aalter ligt in Zandig Vlaanderen, een gebied dat wordt gekenmerkt door zand en zandleem. In Zandig Vlaanderen is de bevolkingsdichtheid groter dan elders in België. Dat wordt verklaard door het feit dat deze bodem zich goed leende om op te bouwen. In de omgeving van Aalter valt het reuze mee met het aantal bewoners. 
De gemeente ligt in het Meetjesland dat vele verschillende landschappen kent. Het is vooral een gebied van kreken. Al dat water is een herinnering aan de tijd dat de zee soms terugnam wat de mens haar had ontnomen. Ook door het afgraven van turf ontstond hier een gebied waar water alom tegenwoordig is.