B&B Hotelmama

B&B Hotelmama

Thuiskomen op het platteland van Maldegem

Maldegem
Capaciteit
1 - 5 Personen
Straat + huisnummer
Gentweg 5 bus A
9991 Maldegem
E-mail
Telefoonnummer
+32475315174
Link

Iedere ochtend staat er versgebakken brood en zelfgemaakte confituur op de ontbijttafel. Bij B&B Hotelmama voel je je welkom alsof je eigen moeder je ontvangt. Gastvrijheid is vanzelfsprekend en Petra weet dat gevoel als geen ander over te brengen.

Hier overnacht je in de rust van een prachtige omgeving op een mooie locatie. Bezoekers nemen altijd met weemoed afscheid van dit bijzondere hotel. Het lijkt er een klein beetje op alsof je nogmaals van huis gaat.

Kleinschalig, maar compleet

In Hotelmama is er ruimte voor 5 gasten in 3 privé-kamers. Verder geniet je ook op de veranda van je privacy. Je hebt op de benedenverdieping gemeenschappelijke keuken, woonkamer en tuin. De recensies geven weer dat de gasten precies begrijpen waarom dit hotel deze naam heeft gekregen. Ook je kinderen zijn hier meer dan welkom.

De visie van Hotelmama

Hotel mama is uit passie ontstaan. Het in vraag stellen van de klassieke woonvorm en de passie om een plek te delen om op die manier elkaar te leren kennen. Hotel Mama schenkt ons momenten van rust en stilte, een beleving die essentieel zijn als tegengewicht voor het hectische stedelijke leven.

Soms voel je letterlijk de warmte van een kop thee als je gedurende theetijd incheckt. Soms de figuurlijke warmte door samen een aantal activiteiten te ondernemen. De gezamenlijke keuken, woonkamer en tuin zijn immers mooie plaatsen van ontmoetingen van gelijkgezinden. Bij Hotelmama heb je het gevoel dat je in je eigen bed slaapt.

B&B Hotelmama is eco-bewust

De vakantiewoning is voorzien van zonnepanelen en een zonneboiler. Dat is een fijn gevoel als je het milieu een goed hart toedraagt. In een omgeving die een dergelijke mooie natuur biedt, krijg je meteen het gevoel dat een groene toekomst de enige juiste optie is. Hotelmama is al op die toekomst voorbereid. Er is een laadpunt voor elektrische auto’s en fietsen. Het scheiden van afval, waaronder plastic, zorgt voor een optimale recycling. 

Hotelmama draagt bij aan een bredere visie van “het reizen van morgen”. Thuis in eigen land, om zo te de verborgen schatten van de streek te ontdekken. Dit door alle zintuigen te prikkelen en lokale en streekproducten te proeven in een huiselijk kader.  
Hotelmama stelt de deuren open! Waar ontmoeting centraal staat maar waar de vrijheid bestaat om je terug te trekken.   Reizen in je eigen huis, ieder verhaal, iedere gast verbreedt je visie.

De toekomstplannen

B&B Hotelmama is een ideaal vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten door het bijzondere Meetjesland. De plek is een ontmoetingspunt voor wandelaars en fietsers. Verder zijn er plannen om leuke gezamenlijke activiteiten te realiseren voor groepen die hier plezier aan beleven. Dat kan bijvoorbeeld een cursus pottenbakken of een kookcursus zijn. Natuurlijk nodigt de rust in de omgeving ook uit om gezellig lekker te lezen. Een avondje boekbespreking is dan beslist ook een optie.

Het logies wordt opengesteld voor het grotere publiek zonder grotesk te zijn, een fijne ontmoetingsruimte voor toevallige voorbijgangers wandelaars, fietsers of voor georganiseerde workshops en events. Alles zal in het teken staan van duurzame economie en een veilige beleving op het platteland. Lokale producten en biologisch voedsel. Er wordt samengewerkt met lokale producenten van hoeve ijs tot groenten uit de pluktuin als brood van de bio bakker. 

Bijzonderheden bij Hotelmama

Hoezeer de B&B ook mag lijken op je thuis waar jouw mama voor je zorgde, je krijgt ook je vrijheid. De benedenverdieping van het huis is uitsluitend bedoeld zijn voor gasten. Er zijn vier bedden en twee tweepersoonskamers. Bovendien is er een ruimte als office ingericht, voorzien van een volledige werkplek. Voor wie het nuttige aan het aangename wenst te koppelen. Vraag bij het reserveren wel even naar deze ruimte als je daar prijs op stelt. 

Binnen en buiten: er is altijd een plekje om te genieten van de natuur, ieder seizoen. Extra troef is het uitgestrekte zicht op de velden.  En binnen moet je eens letten op het interieur: vijf generaties meubels die een smaakvolle harmonie vormen.  
 

 

Lekkere taart in B&B Hotelmama
Interieur van B&B Hotelmama in Maldegem

Over Maldegem

De gemeente Maldegem ligt in Oost-Vlaanderen (het noordwesten van de regio Meetjesland). Er wonen momenteel zo’n 23.000 mensen, waarvan 15.000 in de gemeente zelf. De bijnaam van Maldegem is de Loyale, wat verwijst naar een Heer van Maldegem die zich onderscheidde door zijn trouw aan de graaf waaraan hij dienstbaarheid verschuldigd was.
Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Maldegem is het Landschapspark Drongengoed. Prachtig gebied om te wandelen. Maar Maldegem heeft nog wel wat te bieden. 

Zoals te lezen valt in het voorgaande, is Maldegem een oude plaats. Er zijn zelfs overblijfselen aangetroffen van een Romeins kamp. Vanuit Hotel Mama is een wandeling door het oude centrum van Maldegem een aanrader. De volgende bezienswaardigheden moet je niet overslaan:
• Sint Barbarakerk
• Het Schepenhuis
• Oud stadhuis
• Kasteel Reesinghe
• Annakasteel
• Stoomcentrum

Over Meetjesland

Meetjesland wordt ook wel het krekengebied genoemd. Het ligt ruwweg tussen de steden Brugge en Gent, met als hoofdplaats Eeklo. In het noorden wordt het begrensd door Nederland. De andere grenzen zijn niet zo scherp. Het is een gebied dat vooral plattelandstoerisme aantrekt. Het beroept zich op rust, stilte en een mooie natuur. Bijna overal in de regio geniet je van wandelingen en fietstochten in een omgeving met veel verscheidenheid aan natuur en landschappen. Hotel Mama is een mooi vertrekpunt voor een fietstocht of wandeling om dit mooie gebied te verkennen. Maar er is meer dan alleen natuur. Je bent hier ook dichtbij twee typische Belgische cultuursteden: Brugge en Gent.

Het onvergetelijke Brugge

Eigenlijk is Brugge al meer dan 1.000 jaar een echte wereldstad. De Romeinen hield zich ook al in het gebied op, maar pas in de 9e eeuw duikt de naam op in geschriften. Brugge verwijst waarschijnlijk naar een brug of een aanlegsteiger. In de middeleeuwen werd dit een stad van aanzien, macht en Bourgondisch genieten. Dat is nadien niet veranderd. In het oude centrum bewonder je de bouwkunsten uit die tijd met open mond. Soms lijk je dan terug te gaan in de tijd. Brugge is zeer goed toegankelijk, ook voor mensen met een permanente beperking.

Het aantrekkelijke Gent

Waarom zou je Gent bezoeken als het prachtige Brugge ook in de buurt is? Gent is anders dan Brugge, vooral omdat het minder toeristisch is. De binnenstad van Brugge staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, die van Gent niet. Toch twijfel je misschien welke stad het mooiste is. De meeste buitenlandse toeristen kiezen bijna automatisch voor Brugge als ze een bezoek brengen aan de regio. In Gent gaat het er wat gemoedelijker aan toe en zijn veel dingen goedkoper. Als je de historische gebouwen hebt gezien, is Gent ook een leuke winkelstad. Er wonen hier een kwart miljoen mensen, die houden van de vele bijzondere boetiekjes in de lange winkelstraten. Twee keer per jaar is er solden (uitverkoop).

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren