Gastronomisch Aalter, astronomisch lekker
Het Meetjesland wordt steeds meer erkend als een regio waar fijnproevers hun hart kunnen ophalen. In Aalter alleen al haalde vier restaurants de Gault&Millau Belux 2025 gids, wat de culinaire kracht van de regio onderstreept.
Broes Tavernier en zijn equipe ontvangen jou graag in hartje Aalter. Je zit in een eigentijds interieur en gastvrijheid is er het ordewoord. 't Vijfde Seizoen is een van de voornaamste restaurants in de regio. Tavernier staat bekend om zijn eerlijke, streekgebonden producten, bij voorkeur biologisch, die hij verwerkt tot verrassende en smaakvolle gerechten. Hij beschouwt zijn lokale leveranciers als zijn 'helden'.
Le Julien in Lotenhulle is het culinaire juweeltje. Chef Davy Devlieghere, verkozen tot ‘Young Chef of the Year 2023’, brengt moderne Franse gerechten boordevol smaak en verfijning, met oog voor de beste ingrediënten. Het warme, landelijke interieur en het zonnige terras creëren een gezellige, relaxte sfeer. Marie-Julie Haeck, de gastvrije hostess, zorgt dat je je meteen thuis voelt. Met een welverdiende Michelin-ster en lovende beoordelingen van Gault&Millau, is Le Julien een absolute must voor wie topkwaliteit zoekt.
In Bacchus kun je in een trendy en rustgevende omgeving onthaasten. Het restaurant ontleent zijn naam aan Bacchus, de god van de wijn, en biedt een uitgebreide wijnkaart met zo’n 250 referenties van over de hele wereld. Chef Hans bereidt zowel inventieve als klassieke gerechten, terwijl gastvrouw Tinneke zorgt voor een vlotte en ongedwongen bediening. Bacchus ontving een score van 13,5/20.
Den Duyventooren in Bellem (Aalter) behaalde 12/20 en is gelegen in een gerestaureerde kasteelhoeve met een 18de-eeuwse duiventil aan de ingang. Chef Inge Herteleer en gastheer Lieven Bouckaert verwelkomen hun gasten in een sfeervol vernieuwd interieur en op een prachtig terras bij mooi weer. De menukaart biedt een mix van klassieke gerechten en vernieuwende creaties.
Land van lekker veel lokaal lekkers
Tijdens je bezoek aan het Meetjesland wil je ongetwijfeld ook ontdekken wat de streek op culinair gebied te bieden heeft. Het loont de moeite! Tal van lokale producenten zetten hun beste beentje voor om (h)eerlijke streekspecialiteiten op tafel te toveren. In de vele kwalitatieve restaurants en gezellige cafeetjes in het Meetjesland kun je die uiteraard uitgebreid gaan proeven.
Ontdek gastronomisch Meetjesland