Lekker eten en drinken langs de Lieve

Lekker eten en drinken langs de Lieve

Dé tips voor levensgenieters van alle leeftijden

’t Liefken stroomt vredig van Gent tot Damme, omzoomd door prachtige bomenrijen. Een hemelse plek waar je urenlang kan fietsen, wandelen en genieten.

 Tijd om elk hoekje van die magische stroom te verkennen. Maar vooral: om halt te houden langs de artisanale lekkernijen, sfeervolle restaurants, gezellige cafeetjes én luilekkere logies die de regio te bieden heeft. Klaar om in te zoomen op al het lekkers dat rond de Lieve te vinden is? Laat het water je in de mond komen en beleef het samen met ons!

Waarschoot.jpg

De hoeveproducten van de regio

In de landelijke streek rond ’t Liefken poppen de boerderijen als paddenstoelen uit de grond. Hoeves wisselen elkaar af terwijl de grasgroene weiden goedkeurend knikken. In die hoeves: onweerstaanbare heerlijkheden, met liefde bereid. Wie kan er immers néé zeggen tegen ambachtelijk klaargestoomde streekproducten die barsten van de smaak? Nee, wij ook niet. Gelukkig kunnen we al die calorietjes er achteraf weer af fietsen.

Op zoek naar Meetjeslandse lekkernijen terwijl je de Reigerroute fietst of de Stoktevijverroute bewandelt? Hou dan halt in ’t Veldeken in Evergem voor streekproducten en verse zuivel. Of stop even bij de Reinaardhoeve in Maldegem: superlekkere ijsjes van eigen makelij! 

Even verderop in Waarschoot tref je Hoevezuivel Simoenstede, daar proef je de lekkerste rijstpap van de streek. En als je trek hebt in nóg een ijsje, is de Bushoeve jouw favoriete adresje! Leer er alles over op  mmm...eetjesland, onze streekproductencoöperatieve.

Raverschoot2.jpg

Lekkers uit de streek in het restaurant of bij de boer

De streek heeft veel lekkers te bieden. In restaurants als Stadhuis van Raverschoot, Bistronoom De Lieve of Bistro Julien gaat men met graagte aan de slag met de lokale producten. Hou ook de kalender in de gaten van de lokale markt in Beke.

Wil je jouw boodschappen inslaan bij de plaatselijke boer, dan is dat een goeie keuze: milieubewust, duurzaam én je steunt er de lokale ondernemer mee. Ruik je in gedachten al de geur van perfect gebakken steak? Volg die geur – je komt vast uit bij Slager Johan en Inge. Even verderop sla je jouw verse zaligheden zelfs automatisch in. Aan Het Pauwenhof zit de automaat vol kraakverse producten. 

Als een automaat nét iets te modern is, kan je altijd zelf je groentjes gaan plukken bij de Aveschoothoeve in Lembeke. In Maldegem smul je dan weer van huisgemaakte confituren in de Beezige Bei, terwijl de kruiden van Netelvuur in Oostwinkel elk gerecht op smaak brengen. Ook even een gebakje uitproberen? Dan is Den Bunder in Sleidinge de hoevebakkerij waar je moet zijn!
 

Arisdonk2.jpg

Keuze genoeg voor dorstige zielen

Man, man: wat kan je van al dat eten dórst krijgen! Gelukkig kan je daar met een goeie Santé in het Meetjesland meteen iets aan doen. En geloof ons, het aanbod aan smakelijke cafeetjes en artisanale brouwerijen is rijkelijk geschakeerd. De Meetjeslandse Augustijn is bijvoorbeeld een opkikkertje van formaat – net als de brouwsels van huisbrouwerij Den Tseut in Oosteeklo. Voor wijn zit je goed bij Pomme Charelle in Maldegem, waar een voortreffelijk appelwijntje wordt gemaakt.

Voor de koffieliefhebbers onder ons is Koffiebranderij De Witte Zwaan the place to be. Terwijl De Gezondheidsbron in Adegem en Paardenmelkerij Filippus in Maldegem dan weer uit een ander vaatje tappen: dat van de gezonde, verkwikkende vloeibare lekkernijen.

't Liefken voor Altijd

3 Fietsroutes