Vakantiewoning De Rosmolen

Vakantiewoning De Rosmolen

Verblijf met zicht op de Rosmolen in Evergem

Evergem
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
STENENMOLENSTRAAT 21
9940 Evergem
E-mail
Telefoonnummer
+32 497 73 32 70
Reservation
Online boeken
Link

Vakantiewoning De Rosmolen in Ertvelde is op elk vlak bijzonder. Bijzonder omdat je logeert op een erfgoed site. Bijzonder omdat op die actieve molensite 2 unieke molens staan, maar ook omdat je karaktervolle vakantiewoning gelegen is op de bovenste verdieping van een gerestaureerde schuur, vlakbij Sas Van Gent en ongeveer halverwege tussen Gent en de Nederlandse en Belgische kust.

Ook bijzonder bij De Rosmolen is de gastvrouw, want je wordt erg hartelijk ontvangen door Sandra. Deze innemende dame leidt je met plezier rond in haar prachtige bloementuin of in de windmolen en rosmolen. Er is geen betere manier denkbaar om je weekendje of weekje weg in te zetten. 

Sfeerbeeld op het erf van de Stenen Molen

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Onthaasten in de schaduw van de molen

Vanop het terras van deze vakantiewoning voor 4 personen geniet je van een prachtig uitzicht op de omliggende akkers. Binnen in je vakantieverblijf beschik je over een ruime zithoek met flatscreen en DVD speler. Uiteraard is er ook internet. 

Kokerellen kan in de praktische keuken met eethoek, maar je kan net zo makkelijk een restaurantje in Ertvelde uitkiezen, want De Rosmolen ligt op wandelafstand van het centrum. Je slaapt hier comfortabel met 4 mensen, in een open slaapgedeelte en een aparte slaapkamer. Ze beschikken beide over een comfortabel tweepersoonsbed. Voor de kleintjes is er ook een kinderbedje en kinderstoel.

Fietsen of het Meetjesland verkennen?

Vanuit De Rosmolen maak je heerlijke fietstochten met je eigen fiets, of met de fietsen die de accommodatie ter beschikking stelt. De kaarten met de fiets- en wandelroutes van het Meetjesland liggen voor je klaar in je vakantiewoning. 

Heb je de ‘molen microbe’ te pakken en wil je nog meer molens gaan bezoeken?  Dan is de molenroute iets voor jou! Wandel een lange tour langsheen de mooiste molens van de streek, terwijl je ondergedompeld wordt in het landelijke landschap van het Meetjesland.

Maar ook het bedevaartsoord Stoepe, de Provinciale domeinen Puyenbroeck en Het Leen of het Kasteel van Wippelgem liggen dicht in de buurt. Je merkt het, je agenda raakt zo gevuld, mocht je dat willen.

Werkende molens van meer dan 200 jaar oud

Wie logeert in De Rosmolen wordt omringd door een werk van veel geduld en toewijding. Hoe anders kan je deze plek omschrijven als je weet dat beide molens de instorting nabij waren voor de huidige eigenaar, Johan Van Holle de site in haar oude glorie herstelde? 

De werkende molens zijn veel meer dan een toeristische attractie. Ze produceren speltmeel en bloem als basis voor een aantal Meetjeslandse streekproducten, zoals speltbrood en speltbier. Zo zijn de windmolen en de rosmolen niet alleen een herkenningspunt in de regio. Ze vormen ook een essentieel instrument in het levend houden van de ambachten in de streek. En het resultaat van die unieke rol, kan je zelf proeven in één van de vele streekgerechtjes en -producten die de eigenaars je graag voorschotelen.

Echt bijzonder, deze plek

Ben je op zoek naar een vakantiewoning in het Meetjesland die écht bijzonder is? Naar een plek waar je zowel van gastvrijheid als privacy kan genieten? 

Vakantiewoning De Rosmolen is een perfecte uitvalsbasis voor zowel gezinnen die de streek willen verkennen als voor zakenlui die een vlotte verbinding naar Gent belangrijk vinden. Zo kunnen ze snel op hun professionele bestemming zijn, maar ook genieten van de rust van een landelijke omgeving. Twee vliegen in één klap, dus. 

Boek nu je verblijf bij De Rosmolen

Tijd om het Meetjesland te verkennen terwijl je geniet van een zalig weekendje weg in De Rosmolen? Surf snel naar de website van de accommodatie voor meer info over prijzen en beschikbaarheden!