De Lieveling

De Lieveling

Logeren aan de oevers van het historische kanaal De Lieve

Lievegem
Capaciteit
10 Personen
Straat + huisnummer
LIEVESTRAAT 1B bus B
9930 Lievegem
E-mail
Link

Bij de Lieveling is het zalig logeren op dit fietstraject dat Gent, het Meetjesland, Brugge, Damme, Knokke-Heist en Zeeuws-Vlaanderen verbindt.

Hier, aan de overkant van de Lieve-oever, ligt het heerlijke fietstraject langsheen de trekweg van het historische Gentse kanaal De Lieve. Het dorpje Beke is vrijwel de enige woonkern direct gelegen aan dit kanaal, wat bijna zeker het oudste gegraven kanaal van die orde en grootte in Europa moet zijn, de Gentse middeleeuwse levensader richting Het Zwin. De term 'goed gelegen' is voor deze vakantiewoningen geschapen.

Zonder zorgen

U staat op discretie? Geen probleem. U kunt zo binnen wanneer u de  aanwijzingen na boeking opvolgt, maar wees gerust dat het minste probleem voor u wordt opgelost. Zonder zorgen, is het devies van de eigenaar. In de vakantiewoningen is alles kraaknet en nagelnieuw.  Zalig logeren!

20210712_153449.jpg

Twee Twin-woningen voor twee keer 10 mensen 

Het logiescomplex bestaat uit twee twin-woningen waar telkens 10 mensen kunnen logeren. De woningen zijn voorzien van alle comfort, waaronder ook supersnelle wifi en in de onmiddellijke buurt veel parkeergelegenheid, ook voor bestelwagens. Parkeren kan gratis onder de carport. Zowel voor toeristen op zoek naar een ideale uitvalsbasis voor te wandelen en te fietsen als voor professionelen die een verblijf zoeken  in deze regio, is dit een uitgelezen plek. Wees er vroeg genoeg bij, want deze viersterren-accommodatie mét green keylabel is vaak verhuurd! Minimum 3 nachten boeken, vaste schoonmaakkost, lakens en handdoeken inbegrepen. 

20210712_153030.jpg

Het Leen, De Lieve en drie keer Lievegem

De omgeving is prachtig. In de directe buurt ligt één van de oudste nog actieve hoeves van het Meetjesland waar de middeleeuwen met een beetje fantasie nooit ver weg zijn. Naast Hof Ter Rapenburg zijn ook De Lieve zelf, de priorij OLV Tne Hove in Waarschoot én het nabijgelegen provinciaal domein Het Leen relicten van het vroege Vlaanderen, want toen ontstaan. Hier leer je veel over hoe het Meetjeslandse landschap zich vormde. Lees het landschap. Het dorpje Beke ligt te floreren tussen de Lievegemse hoofdkernen Lovendegem, Waarschoot en Zomergem in. In alledrie de kernen: toffe café's en lekker eten. Eens gebeten, kom je terug.