ZENTE

ZENTE

Oase van zen, stilte en rust in 'Sente' Sint-Laureins

Sint-Laureins
Capaciteit
6 Personen
Straat + huisnummer
SMISSESTRAAT 29A bus 29a
9980 Sint-Laureins
E-mail
Telefoonnummer
+32468489137
Link

Zente verwijst naar Sente, zoals de gemeente Sint-Laureins in de lokale volksmond wordt genoemd. Oorspronkelijk bedoeld als klein chaletje met sauna, is Zente uiteindelijk gegroeid tot een ruim en sfeervol ingerichte vakantiewoning met eigen wellness ruimte. Zowel het ontwerp, de bouw als de volledige inrichting van de woning en wellness werden gerealiseerd door gastheer Bart.

De woning is volledig opgetrokken in hout wat resulteert in een knus gevoel en een laag energieverbruik. De keuze van natuurlijke materialen zorgt ervoor dat de vakantiewoning een oase is van rust en stilte waar je werkelijk zen van wordt: pauzeknop induwen, verstillen en vooral écht genieten…

Zen na fietsen

Na een flinke wandeling of fietstocht kan de Meetjesland-bezoeker in alle rust nagenieten in een professionele wellness, deze staat gedurende het ganse verblijf ter beschikking. Sint-Laureins ligt op een cruciaal kruispunt in het Vlaamse fietsnetwerk. Hier kan je met de knooppunten gemakkelijk naar zee, naar Zeeuws-Vlaanderen, naar Damme en Brugge maar ook naar Gent en het zandige deel van het Meetjesland waar de Lembeekse Bossen en Het Leen liggen. Heel veel prachtige natuurgebieden om door te fietsen. Tip: gebruik de website Routen.be om uw eigen route samen te stellen.

vakantiewoning_-_zente_-_meetjesland_-_sint-laureins_-_eerste_verdiep_-_woonkamer_-_keuken_-_overnachting_9.jpg
vakantiewoning_-_zente_-_meetjesland_-_sint-laureins_-_eerste_verdiep_-_woonkamer_-_keuken_-_overnachting_6.jpg
vakantiewoning_-_zente_-_meetjesland_-_sint-laureins_-_eerste_verdiep_-_woonkamer_-_keuken_-_overnachting_16.jpg
vakantiewoning_-_zente_-_meetjesland_-_sint-laureins_-_gelijkvloers_-_wasplaats_-_inkom_-_sauna_-_kleedkamer_5.jpg
vakantiewoning_-_zente_-_meetjesland_-_sint-laureins_-_wellness_-_sauna_185.jpg

Onbekend, nog onbemind maar o zo schoon

St-Laureins is gefusioneerd met de vier deelgemeenten Sint-Margriete, Waterland-Oudeman, Watervliet en Sint-Jan-in-Eremo. Samen vormen zij groot Sint-Laureins. Centraal in het dorp staat het historische, neogotische Godshuis (gebouwd tussen 1843 en 1849), oorspronkelijk bedoeld als ziekenhuis voor mensen (turfstekers) met moeraskoorts, in die tijd een veel voorkomende ziekte vanwege de vele wateren in omgeving van Sint-Laureins. Later heeft het Godshuis nog meerdere bestemmingen gehad: weeshuis, bejaardentehuis en onderwijsinstelling. De vele wateren, kreken genoemd, zijn vermoedelijk ontstaan in de 12e – 13e eeuw door het ontginnen van turf of veen dat toen gebruikt werd als brandstof. Dwars door Sint-Laureins loopt het 43 km lange Leopoldskanaal dat het oude vissersdorpje Boekhoute met Zeebrugge verbindt.

Wellness

Beneden de vakantiewoning Zente is er een volledig ingerichte wellnessruimte waarvan het gebruik vrij te bepalen is gedurende het verblijf. De toestellen zijn eenvoudig te bedienen en het verbruik wordt verrekend in de eindafrekening. Omkleden kan in de aparte kleedruimte die is afgesloten van het saunagedeelte, voldoende privacy gegarandeerd. In de wellnessruimte is een ruime douche met twee douchekoppen en een Kneipp-slang, een voetbadje, hammam en een ruime saunacabine in Cederhout. De saunaoven kan gebruikt worden als Finse sauna en als bio-sauna. Vanuit de relaxruimte heb je zicht op de cosy binnentuin. Bij warm weer kunnen de twee grote raamdelen worden opengezet.