De Brielparel

De Brielparel

Authentieke charme voor groepen in Maldegems gerenoveerd herenhuis

Maldegem
Capaciteit
20 Personen
Straat + huisnummer
BRIELSTRAAT 147
9990 Maldegem
E-mail
Link

In een Maldegems herenhuis logeren met vrienden of familie? In deze parel, De Brielparel, breng je prachtige dagen door. Je logeert tussen het station, nu een bruisend relict met stoomtreinen, en hartje Maldegem waar het leuk winkelen, lunchen of terrassen is. 

Met de fiets richting Donk of Schipdonkkanaal liggen alle wegen open richting groen Meetjesland, stil Zeeuws-Vlaanderen, grootse kreken, verrassend Damme, prachtig Brugge en, ja, de Noordzee even verderop.

Op groepen voorzien

De Brielparel is een vakantiewoning voor groepen tot 20 personen. Er zijn 3 familiekamers en 3 tweepersoonskamers. Alle kamers beschikken over eigen volledig nieuw sanitair. Dit prachtig gerenoveerde herenhuis is een mix van hedendaags comfort en authentieke charme. De woning beschikt over een moderne volledig uitgeruste keuken die op groepen is voorzien. Het eikenhout in de originele deuren, de monumentale trap en parketvloeren verwijzen naar de oorspronkelijke bewoners, een familie die de vakkennis van de houtbewerking van generatie op generatie doorgaf.
 

Mooi huis De Brielparel in Maldegem
Prachtige naam voor een logies: De Brielparel

Knooppuntfietsers en -wandelaars

De Brielparel is een leuke locatie voor wie met vrienden of familie de streek van het Meetjesland wandelend of fietsend wil verkennen. Het is niet alleen een prachtig pand mét een ziel maar ook de ligging in hartje Maldegem is een voordeel want voor je het weet fiets je zomaar de Belgisch-Nederlandse grens over richting Sluis of Zeeuws-Vlaamse kust. Fietsen naar het zuiden is een een ontdekkingstocht in het Drongengoed, grootste bosgebied van de provincie. Brugge, Eeklo en Gent zijn haalbaar, zeker voor elektrische fietsers. Het uitgebreide fiets- en wandelknooppuntennetwerk dienen als uitmuntende leidraad.a

Vlaanderen cultuurland

Maldegem is een bruisend centrum waar, zeker in de zomerperiode, van alles te doen is. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen terecht in Brugge (20 minuten), Gent (35 minuten) en Antwerpen (45 minuten). Uitwaaien aan de kust of in de polders kan in het mondaine Knokke (15 minuten), in Sluis (15 minuten) of het Zeeuwse Cadzand (20 minuten). Voor liefhebbers van een vleugje nostalgie is er het stoomtreincentrum, gelegen op 5 minuten wandelen van De Brielparel. De buren van “hole-in-one” bieden indoor- en minigolf aan, een uitstekend alternatief bij minder mooi weer. Ook bij Yeti in Eeklo (10 minuten) vind je uitgebreide ontspannings-mogelijkheden: karting, bowling, prison-island, klimmen, snooker… De gastheren en -vrouwen helpen je graag met het uitstippelen van de perfecte dagen in De Brielparel en het Maldegemse.