B&B De Waterputhoeve

B&B De Waterputhoeve

Omgebouwde hoeve in Sint-Laureins

Sint-Laureins
Capaciteit
1 - 20 Personen
Straat + huisnummer
VLOTWEG 23
9980 Sint-Laureins
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 379 88 58
Link

Waar ooit een bedrijvig front was met bunkers en loopgraven, ligt nu in alle vredige rust De Waterputhoeve. Kom binnen in een prachtig gerestaureerde hoeve waarvan de oude stallingen vandaag dienst doen als gastenverblijf. 

Deze unieke vakantieplek heeft haar naam te danken aan de grote vijver die het gebouw vergezelt. Een idyllische waterpartij waarop de eenden je snaterend verwelkomen. Je merkt het meteen: van hieruit wil jij het gezellige Meetjesland ontdekken. De sfeer zit alvast meteen goed.

Ontdek het geweldige krekengebied

Je stal – euh, verblijf – ligt in het prachtige Krekengebied in het Meetjesland. Deze Sentse Kreken, zoals ze ook wel worden genoemd, liggen dichtbij het Leopoldkanaal. Hierlangs kan je fietsen tot in Damme of Brugge, maar je kan ook te voet of met de fiets werkelijk alle kanten uit. Er zijn gigantisch veel prachtige routes uitgestippeld die je langs de mooiste hoekjes en kantjes van de streek voeren.

Veel te beleven in de buurt

Een verblijf in Sint-Laureins zal altijd te kort zijn. Aangezien je je op de landsgrens met Nederland bevindt kan je vele ontdekkingstochten maken. Breng zeker eens een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum in Aardenburg of ga eens een dagje heerlijk kuieren en winkelen in Sluis. 

Beide idyllische dorpjes liggen op een steenworp van De Waterputhoeve. Na een half uur rijden zit je te borrelen op een terras in Knokke of kan je uitwaaien in de Cadzandse duinen. Ook natuurpark het Zwin, historisch Brugge of bruisend Gent liggen niet ver van je verwijderd. Sint-Laureins is de geknipte uitvalsbasis voor jouw verkenningsweekendje door Zeeuws-, West- en Oost-Vlaanderen.

Culinaire pareltjes

De gemeente Sint-Laureins is ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land: er wordt maximaal ingezet op jouw culinaire plezier. De omgeving van De Waterputhoeve is dan ook dik bezaaid met gezellige afspanningen, terrasjes en restaurants waar je de kinderen even kan loslaten in de aanpalende speeltuin. 

Je kan er ongebreideld gaan smullen van de lokale specialiteiten (Paling! Streekbiertjes!) of her en der even verpozen tussen je fiets- en wandeltochten door. Het natuurlijk aan het lekkere koppelen, daarvoor heb jij natuurlijk voor het Meetjesland gekozen!

Slapen als een paard

In deze hoeve vind je geen klassieke hotelkamers. Verwacht je dus niet aan steriele, afgelikte interieurs of gebouwen. Nee, de oude stal werd omgebouwd tot B&B-kamers die barsten van de charme en authenticiteit.

 Met drie appartementen en vijf kamers bieden ze plaats aan maximaal 20 personen. Je kan desgewenst dus ook met een bende van deze grootte de hele hoeve afhuren.

Welke kamer of appartement kies jij?

De appartementen kregen allen een welluidende, lokale naam: “Ginter boven” (je raadt het: op de eerste verdieping) waar je met vijf personen terecht kan, “Ier beneen” en “In’t midden” (jawel: het gelijkvloers) die slaapplaats hebben voor twee.

 Elk appartement heeft een eigen badkamer en een gezellig keukentje. Daarnaast zijn er vier tweepersoonskamers en één driepersoonskamer, met elk hun eigen sanitair. Elk logement is kraaknet, sfeervol en huiselijk ingericht, vol natuurlijke materialen en fleurige accenten.

Vers van ‘t koebeest

Enige tijd geleden kwamen de eigenaars van De Waterputhoeve op het idee om vooral met hoeve- en streekproducten te werken bij de samenstelling van hun ontbijt. Daardoor kan je er nu ‘s ochtends genieten van verse melk, hoeveboter, yoghurt, kaas, … Je bent hier verzekerd van een uitgebreid en gevarieerd aanbod om je dag mee te starten. Ze vullen deze lekkernijen aan met een streekverrassing voor iedere gast. 

Je gastvrouw- en heer willigen niet alleen je wensen in de ochtend in, maar staan je ook graag met raad en daad bij voor je streekverkenning en culinaire tips. Vragen over fietstochten of op zoek naar dat perfecte restaurantje? Zij weten raad!

Boek jouw verblijf

Wil je het Meetjesland ontdekken terwijl je verblijft in deze magnifieke setting? Boek dan meteen jouw kamer: contacteer de B&B voor meer info over prijzen en beschikbaarheid.