B&B Filippus

B&B Filippus

Vernieuwde hoeve en paardenmelkerij in Maldegem

Maldegem
Capaciteit
1 - 20 Personen
Straat + huisnummer
VAKEBUURTSTRAAT 243
9990 Maldegem
E-mail
Telefoonnummer
+32 50 38 16 10
Reservation
Online boeken
Link

Ben je een fervent paardenliefhebber en wil je je hart eens heerlijk ophalen tussen je favoriete viervoeters? Dan is een verblijf bij Vakantiehoeve Filippus beslist iets voor jou. 

Deze gemoedelijk ingerichte Bed&Breakfast biedt je de kans om voluit te genieten van het Meetjesland, te midden van het beste van de natuur én in alle comfort. Bij Filippus beleef je een unieke vakantie in deze groene regio, in een rustige familiale sfeer.

Eén met de natuur 

Filippus is een rustig gelegen, volledig vernieuwde hoeve waar met paarden gewerkt wordt. Je kan er terecht voor paardrijlessen, boerderijspelen, een bezoek aan het paardenpension. Of kiezen voor een verblijf in hun schitterende Bed&Breakfast-gedeelte, natuurlijk!

Een verblijf bij Filippus is een fantastische belevenis. Voor een ultieme symbiose met de natuur logeer je in grote kamers met zicht op de paarden. Alle kamers zijn uitgerust met een dubbel bed, stapelbed, eigen badkamer met toilet, douche en lavabo. Je menu bestaat uitsluitend uit maaltijden die bereid zijn met verse hoeveproducten. Je droomt helemaal weg bij de smaken van de heerlijke huisgemaakte confituur, het zelfgemaakte gebak – en verrukkelijke specialiteiten zoals het dessert: een lekker paardenmelkijsje.

Smeer eens wat paardenmelk 

Wil je ook eens in de culinaire wereld van de paardenmelk duiken? Bezoek dan het winkeltje van Filippus, vol bijzondere paardenmelkproducten. Deze unieke shop is absoluut je bezoek waard. Wist je trouwens dat paardenmelk niet alleen een gewaardeerde en voedzame lekkernij is, maar ook al eeuwen wordt gebruikt als schoonheidsmiddel? Het zit boordevol hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. 

Het paardenmelkijs dat je hier kan proeven, is behalve verrukkelijk ook nog eens een stuk gezonder dan koemelkbereidingen. Ideaal voor mensen met een overgevoeligheid of allergie dus. Maar ook voor zij die de voorkeur geven aan licht verteerbare zoetigheden. 

Op je stokpaardje

Genoeg gesmuld, weer richting de B&B! De vakantiehoeve van Filippus is volledig ingericht in functie van het leven met en tussen de paarden. Je kan naar hartenlust paardrijden op de binnenpiste of buiten. 

Logeer je hier als ruiter? Dan kan je jouw paard een plaatsje geven in de verzorgde, ruime boxen. Kinderen kunnen meehelpen met het melken, eten geven en poetsen van de paarden. 

Zo veel te doen!

Als je dat wenst, kan je ook paardrijlessen integreren in je bezoek. Filippus staat gekend als uitstekende ruiterschool met een uiterst paardvriendelijke werkwijze. Lessen worden steevast in kleine groepjes gegeven, van maximaal drie deelnemers. Zo ben je steeds verzekerd van een veilige en verantwoorde aanpak. De idyllische omgeving nodigt je uit om zowel op als buiten het terrein je rijkunsten te tonen aan je gezelschap. 

Filippus biedt een gamma aan prijsvriendelijke verblijfpakketten aan. Zo kan je kiezen voor een fietsarrangement, een midweekarrangement, een ruiterarrangement voor volwassenen en een aangepaste versie voor kinderen tot 12 jaar. 

Te land, ter fiets en te paard

Ben je (nog) geen ruiter of amazone? Ook dan valt er voor jou wat te beleven. Het Meetjesland is een prachtige ongerepte omgeving om te verkennen, te voet of met de fiets. 

Pik gerust een van de vele wandel-, fiets- of ruiterkaarten mee die je in de hoeve aantreft. Ook fietsen huren is er mogelijk – toerisme Vlaanderen erkende hen als Fietsvriendelijk Logies. In het centrum van Maldegem start trouwens een fantastische fietsroute van 50 kilometer, die je langs de mooiste kronkelweggetjes en parken van de omgeving leidt.

Filippus bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van Knokke, Damme, Brugge, Gent en Sluis (NL). Je verblijf ligt bovendien midden in het groen, aan de rand van het Paddepoelebos. Ruimte genoeg dus om van de rustige natuur te genieten! 

Boek je verblijf

Zalig genieten van het Meetjesland, in het gezelschap van prachtige paarden? Dan is Filippus vast iets voor jou! Boek jouw verblijf via de website.