B&B meetje verre

B&B meetje verre

Relaxen in de tuin tussen de velden en de polders

Assenede
Capaciteit
7 Personen
Straat + huisnummer
LANDSDIJK 152
9968 Assenede
E-mail
Telefoonnummer
+32486491248
Link

Bij B&B meetje verre is het heerlijk logeren en ontbijten. Je relaxt er in de tuin tussen de velden midden de polders. Ideaal om tot rust te komen, te wandelen, te fietsen en de prachtige streek te verkennen.

Een prachtige familiegeschiedenis

Meetje verre ligt mooi tussen de dorpen Watervliet en Bassevelde. De gemeentegrens tussen Assenede en Sint-Laureins is vlakbij. Aan de naam 'meetje verre' hangt een prachtige Basseveldse familiegeschiedenis vast. Gastvrouw Ineke heeft een overgrootmoeder, Emma Verweire, die meetje verre werd genoemd. Zij woonde op de Landsdijk wat voor Basseveldevenaren in het dorp een 'ver gehucht' was. De geschiedenis van Inekes overgrootmoeder leest als een roman. Samen met haar man Emiel Vols vertrok ze naar New York in 1920 met de SS Lapland en daar verder naar Illinois bij zijn broer Petrus. Zeker voor 1930 kwamen ze terug naar Bassevelde waar Inekes grootmoeder Irène werd geboren maar in 1936 reisde de familie opnieuw naar Amerika. De jonge Irène maakte zesmaal de overtocht. In 1949 kwam het gezin Vols definitief terug naar België en jaar later bouwden ze een kleine boerderij waar Ineke, Bjorn en zoon Nathan nu wonen. In 2015 zijn ze de oude schuur beginnen verbouwen, nu B&B meetje verre, 'meetje' verwijst ook naar  Meetjesland en 'verre' naar het vergezicht dat je verblijf in Bassevelde zal kleuren.

carine_van_de_steene-3.jpg
carine_van_de_steene-6.jpg

Alle comfort

De kamers zijn  op de eerste verdieping, toegankelijk per trap. Ze zijn genoemd naar de 'Meetjes', Emma en Irène. In de ene kamer kunnen twee volwassenen slapen en is er een dubbel zetelbed om eventueel twee kinderen te slapen te leggen. In de andere kamer kan er één kindje bij. De ene kamer heeft een inloopdouche en de andere ligbad. Voor de rest alle comfort aanwezig: haardroger, handdoeken, washandjes, gratis koffie/the/water, tv met digibox, wifi en een kluisje.