Bentillekreek wandelroute

Bentillekreek wandelroute

Even tot jezelf komen zonder drukte

In tijden waarin mensen steeds meer stress ervaren en er 24/7 wel iets te beleven valt, is de nood om te onthaasten groot. Even terug tot jezelf komen. Rust vinden. Kalmte ervaren. Dat kan, ver van de wereld, aan de Bentillekreek.

Download de route

Die zoektocht naar een nieuwe verbinding komt mooi tot uiting in onze Bentillekreek Wandelroute ten zuiden van het Leopoldskanaal. Een rust gevende ontdekkingstocht langsheen de mooiste landschappen in de streek rond Sint-Jan in Eremo en Bentille. Twee lieflijke dorpjes die uit zichzelf al een stilstaande tijd uitademen. 

Op het ritme van de rust

Je start deze tocht aan het provnciaal centrum De Boerekreek, om vervolgens een kleine tien kilometer lang ondergedompeld te worden in de magische natuur van het prachtige krekengebied in de streek. 

De zuidzijde van het Leopoldskanaal is minder gekend en minder opvallend krekengebied dan dat aan de 6 km lange Boerekreek en de betoverende Oostpolderkreek die er recht tegenover ligt. Waar we hier wandelend kronkelt de Bentillekreek in de zandgrond, ten noorden van het Leopoldskanaal liggen kreken in de klei. Dat maakt de Bentillekreek anders en dat uiit zich vooral in de natuurwaarden. Je kunt ook niet tot aan de kreek, je ziet ze liggen vanop de dijk maar de dichtste straat  is de Zonnestraat die van Bentille naar 'De Zonne' loopt, het meest merkwaardige plekje waar u langs komt. Natuurgebied, dat zult u zien en ook de locatie van een heel mooi Meetjeslandse logies: Landhuis De Zonnebrug

Als je op de kaart kijkt zie je de hoekigheid van al deze kreken. Aangenomen wordt dat dit uitspoelingen zijn van voormalige turfwinning waar de zee de weg van de minste weerstand heeft gekozen.

  Turen in de verte.jpg
  Turen over het krekengebied naar watervogels is sowieso zen!

  Turen tot aan de horizon

  De velden dragen je blik tot aan de horizon. En er is niets anders te zien dan rustgevende gewassen die waaien in de wind. De veldwegen zorgen voor een veilig tocht, waarbij je niet te veel gestoord wordt door brommende techniek of luide passanten. Hier staat ontspanning en rust centraal. En elke lopende meter van de wandeling is een nieuwe gelegenheid om jezelf open te stellen voor wat er zich rond je afspeelt.

  Eindigen doe je tenslotte vlakbij waar je begonnen bent. Daarvoor ben je alweer tussen twee waterpartijen gewandeld: het Leopoldkanaal links van je, de Bentillekreek aan je rechterkant. Achter het kanaal strekt zich ook Provinciaal Domein Sportcentrum De Boerekreek uit, dat pal aan de grootste kreek van de provincie ligt. 

  Meer voeding voor je innerlijke zelf

  Dat deed deugd, toch? Het gedroomde sluitstuk voor zo’n wandeling vol natuurlijke herbronning en rust, is een deugddoende stop in een van de gezellige restaurantjes vlakbij. Die innerlijke mens kan je niet genoeg voeden! 

  Onze aanraders? Bestel een palinggerechtje, dé specialiteit van de regio. Je kan overheerlijke varianten proeven in Polderzicht, De Warande of Fred’s Café. Natuurlijk vind je hier ook tal van andere heerlijkheden op het menu. Bestel waar je zin in hebt, voel de rust door je lichaam stromen en geniét!

  Deze route gratis downloaden?

  Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Bentillekreek wandelroute op Routen.be. 

  Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de wandelroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

  Deze route gratis downloaden?

  De Oostpolderkreek in Sint-Laureins
  Luchtfoto Ludo Goossens.jpg

  Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Bentillekreek wandelroute op Routen.be. 

  Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de wandelroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

  Straat + huisnummer
  Sint-Jansstraat 122
  9982 Sint-Laureins
  Length
  9,6 km
  Time
  1u 50m
  Terrain
  41% Verhard
  Actions
  Bekijk deze route