Drie wandelnetwerken van het Meetjesland

Drie wandelnetwerken van het Meetjesland

Van knooppunt tot knooppunt

Het Meetjesland is een wandelregio. Met drie wandelnetwerken is er een breed aanbod aan wandelpaden voor de liefhebber. Kies je voor de langere trajecten? Dan raden we Meetjeslandse kreken en het Belgisch-Nederlandse grensgebied aan. In onze Meetjeslandse Bossen en in Bulskampveld zijn de lussen vaak korter en is er meer 'uitstippelkeuze'.

We ontdekken met u samen de drie grote wandelnetwerken van het Meetjesland.

Kijkwand in het Maldegemse Middelburg op de oude stadswallen.
Het beeld 'Boer let op je ganzen' van Chris Ferket in Waterland-Oudeman

Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken

Tegen de grens aan schurkt het Wandelnetwerk Meetjeslandse kreken met honderden kilometers wandelmogelijkheden van het grensdorp Middelburg in het Westen tot bijna aan Sas-Van-Gent (NL) en Zelzate in het Oosten. Het wandelnetwerk loopt verder in de Zwinstreek tot aan de kust op West- en Zeeuws-Vlaamse wegen. 

 Bestel de kaart hier

browse (15).jpg

Wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen

Dwars door het Meetjeslandse 'midden' zie je op de luchtfoto een bosgordel met allemaal verschillende soorten bossen: de Lembeekse Bossen reiken tot in Eeklo op een zandrug, Het Leen ligt in een moerassig gebied op de grens van Eeklo met Lievegem. En het Landschapspark Drongengoed met Keigat, Drongengoed en Maldegemveld reikt tot Burkel over de Knokseweg richting Beernem. Hier ligt één groot wandelnetwerk.

Bestel de kaart hier.

browse (17).jpg

Wandelnetwerk Bulskampveld

Tussen Sint-Maria-Aalter tot bijna aan de poorten van het statige Brugge reikt het Wandelnetwerk Bulskampveld. Het Aalterse gedeelte van dit wandelnetwerk is het minst bekende maar zeer uitgestrekt en vol verrassende hoekjes. Bezoek ook eens Domein Menas waar de kinderen kunnen genieten van Expeditie Bulskampveld.

Bestel de kaart hier.

Voor de kinderen zijn Meetjeslandse wandelpaden een paradijs.
Meetjeslandse wandelpaden, een paradijs voor de kindjes en kabouters.

Gebruik de wandelrouteplanner

Om in het Meetjesland en de rest van Oost-Vlaanderen via de knooppunten te wandelen, raden wij u van harte de wandelrouteplanner aan. Gezellig thuis achter de laptop of onderweg op uw smartphone de juiste knooppunten aanklikken, en hupsakee.

Mogen wij u vragen, beste wandelaar, om in het Meetjesland de daartoe aangeduide parkings en startplaatsen te gebruiken. Vertrek vanuit onze dorpen of attractiepunten met ruime parkingmogelijkheden en ga zeker niet wild parkeren in de natuur. Een échte wandelaar durft al eens een blokje om te gaan alvorens hij in het kerngebied terecht komt, dat maakt uw wandeling boeiender. Op onze netwerkkaarten en ook op de routeplanner worden parking en startplaatsen netjes aangeduid. Hou daar rekening mee!

Ontdek hier de wandelrouteplanner van Routen!