Door-drongen-Goed

Door-drongen-Goed

Vakantiehuisje met een hart voor mens en ecologie

Maldegem
Capaciteit
4 Personen
Straat + huisnummer
KRAAILOKERKWEG 23A
9990 Maldegem
E-mail
Telefoonnummer
+32474553312
Link

Door-drongen-Goed ligt op één van de mooiste plekken van ’t Meetjesland. We overdrijven niet want de Kraailokerkweg in Maldegem is precies die straat die u rondom het Urselse vliegveld het Drongengoed en Maldegemveld binnenkronkelt. Hier ben je meteen op vakantie, al was het maar door de ligging alleen. 
Het vakantiehuisje voor 2 tot 4 personen, heel recent gebouwd met ecologische materialen. Geniet van  de sfeervolle, natuurlijke tuin van ruim een halve hectare, naast de privé-woning van de eigenaars, maar er volledig van afgescheiden en met een aparte toegang. 

Zwemvijver

Het huisje heeft heeft een eigen terras met tuin, Er is meer dan voldoende privacy. Er is een zwemvijver.  Geniet ook van de omliggende paardenweiden en uiteraard de uitgestrekte bossen en heidelandschappen van het Drongengoed. Vlakbij ligt het Drongengoed met Maldegemveld, het grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied van Oost-Vlaanderen (750ha). Door de dikke muren, geïsoleerd met natuurlijke isolatiematerialen zoals cellulosevezel en kalkhennep, en door de binnenafwerking met leempleister, heeft het een zeer aangenaam woonklimaat, ook akoestisch, en een uitstekende vochtbalans. De accommodatie is ‘Green Key’-gecertificeerd. Meer info over de ecologische opbouw en over Green Key kan u lezen onder Eco logies.

40_dsc_7780-1-800x0.jpg
02_dsc_7962-1-800x0.jpg

Natuur voorop

Midden in een zalig stukje natuur vind je ons! Je kan het simpelweg rustig houden en ter plaatse genieten van de stilte in onze heerlijke tuin met zwemvijver. Met het rustgevende uitzicht op de groene omgeving word je op slag helemaal zen en ontspannen. Heb je het liever actief, ga dan op pad om te wandelen of te fietsen: het Drongengoed en Maldegemveld liggen op een boogscheut. Het is het kerngebied van Fietsnetwerk Meetjesland en het wandelnetwerk Meetjeslandse bossen. Hier start vele kilometers fiets- en wandelplezier tot in Gent en tot over de Belgisch-Nederlandse grens. Je kan onmiddellijk starten op de routes. Jouw gastheren tonen je graag waar je de mooiste plekjes vindt. En waar je gegarandeerd reeën of damherten kan spotten, en er zitten er nogal wat! Ook vogelspotters kunnen hun hartje ophalen, zowel in de tuin als in de bosrijke omgeving.
Nog vele andere, verrassende stukjes natuur liggen klaar om ontdekt te worden: het Keigatbos in Ursel, het Leen in Eeklo, de Meetjeslandse kreken, het Brugse Ommeland met Bulskampveld, de Leiestreek, het Zwin en de kuststreek, zowel de moeite aan Vlaamse als aan Nederlandse kant.

Fietsverhuur

Wie zelf fietsen meebrengt, kan deze bij ons stallen en opladen. Wil je ter plaatse nog een (elektrische) fiets huren, dan kunnen wij je doorverwijzen naar www.bcarent.be in Maldegem. Wij maken graag een reservatie voor jou, indien je dat wenst. Wie graag VTT’s wil huren, kan dat doen bij www.dekijkuit.be in Beernem (15km), een mooie uitvalsbasis voor een VTT-parcours.

Marketingcookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren